Предсједник Италије одликовао директора Јахорина филм фестивала

Директор "Јахорина филм фестивала" Мирко Деспић добитник је медаље којом га је предсједник Италије Ђорђо Наполитано одликовао за заслуге у промоцији туризма у свијету на јубиларном 50. међународном фестивалу туристичког филма "Гранд при Италија", који се одржава у италијанском граду Леће. „Изузетно сам почаствован признањем које сам добио са највишег нивоа у Италији. Захваљујем италијанском […]

недеља, јун 24, 2012 / 16:10

Директор "Јахорина филм фестивала" Мирко Деспић добитник је медаље којом га је предсједник Италије Ђорђо Наполитано одликовао за заслуге у промоцији туризма у свијету на јубиларном 50. међународном фестивалу туристичког филма "Гранд при Италија", који се одржава у италијанском граду Леће.

„Изузетно сам почаствован признањем које сам добио са највишег нивоа у Италији. Захваљујем италијанском предсједнику и надам се да ћемо у БиХ бити у прилици да учимо од туристичких професионалаца из туристичке велесиле каква је Италија,“ рекао је Деспић, примајући ово велико признање у Лећеу.

Он је позвао ствараоце из Италије да учествују на шестом "Јахорина филм фестивалу" који ће бити одржан од 26. до 30. септембра на Палама и Јахорини.

"Гранд при" за најбољи туристички филм добили су ирански аутори Ахдам Корасини и Мендy Моради за Филм "Благослов".

Од аутора из БиХ, "Гранд при" за најбољу телевизијску репортажу добила је Маја Деспић за репортажу о културним, привредним и туристичким потенцијалима регија Пулио и Саленто у Италији.

За најбољи кратки промотивни филм проглашено је хрватско дјело "Ода радости", посвећено уласку Хрватске у Европску унију.

Раније је објављено да је министар трговине и туризма Републике Српске Горана Златковић, добитница награде за животно дјело за допринос развоју туризма у свијету на фестивалу туристичког филма „Гран При Италиа“ у Лећеу у Италији.

Осим Златковићеве, ово признање добили су и градоначелници Сарајева и Источног Сарајева Алија Бехмен и Винко Радовановић за подршку пројекту Јахорина Филм Фестивал (ЈФФ) који је оцијењен као врхунски пројекат у подршци развоју туризма у свијету, те Ратко Орозовић, селектор и умјетнички директор ЈФФ-а.Оставите одговор