Бодирога међу играчима деценије

Кошаркаш Дејан Бодирога је први међу десет најбољих у Евролиги у протеклој деценији, по избору специјализованог кошаркашког сајта ТалкБаксет. Бивши репрезентативац своје земље је представљен као посљедњи суперстар Евролиге, до сада, играч који је могао да покрива све позиције од плејмејкера до ниског крила, јавио је Б92. Бодорига је освојио три титуле првака Европе у […]

недеља, јануар 2, 2011 / 19:07

Кошаркаш Дејан Бодирога је први међу десет најбољих у Евролиги у протеклој деценији, по избору специјализованог кошаркашког сајта ТалкБаксет.

Бивши репрезентативац своје земље је представљен као посљедњи суперстар Евролиге, до сада, играч који је могао да покрива све позиције од плејмејкера до ниског крила, јавио је Б92.

Бодорига је освојио три титуле првака Европе у Евролиги са два различита клуба, Панатинаикосом и Барселоном, мноштво националних трофеја и постао изузетно цијењен у очима свих љубитеља кошарке у Европи.

Српски кошаркаш је ове године већ добио неколико великих признања.

Званични сајт Евролиге га је изабрао у тим деценије, док је га је АЦБ лига прогласила другим најбољим страним кошаркашом у Шпанији у том периоду.

На листи десет најбољих, у избору сајта ТалкБаксет, су два Грка, по један Шпанац, Литванац, Словенац, Аргентинац, Американац/Рус, Хрват и Турчин.

Други на тој листи најбољих играча Евролиге је Шарунас Јасикевичијус из Литваније, а трећи Хуан Карлос Наваро из Шпаније.

Слиједе: Матјаж Смодиш из Словеније, Димитрис Дијамантидис из Грчке, Тео Папалоукас из Грчке, Луис Скола из Аргентине, Џон Роберт Холден (САД/Русија), Никола Вујчић из Хрватске и Мирсад Туркчан из Турске.Оставите одговор