Бин Ладен умро 2006.?

Чечен Беркан Јашар, бивши агент Цие који тренутно живи у Турској, тврди да је Осама бин Ладен умро од болести прије пет године, а да је 2. маја ове године пронађен његов гроб на пакистанско-авганистанској граници. Он је изјавио руској телевизијској станици "Чанел 1" да је веома добро познавао Чечене који су чували Бин Ладена. […]

четвртак, мај 19, 2011 / 09:12

Чечен Беркан Јашар, бивши агент Цие који тренутно живи у Турској, тврди да је Осама бин Ладен умро од болести прије пет године, а да је 2. маја ове године пронађен његов гроб на пакистанско-авганистанској граници.

Он је изјавио руској телевизијској станици "Чанел 1" да је веома добро познавао Чечене који су чували Бин Ладена.

"Самy, Аyб и Махмуд су с њим били до самог краја. Тачно се сјећам тога датума, јер у њему имају три шестице. Умро је 26. јуна 2006. године", рекао је Јашар и додао да су га мртвог видјела та три мушкарца, као и два муслимана из Лондона те два мушкарца из Америке.

Према његовим ријечима, Бин Ладен је био јако болестан прије смрти и био је "кост и кожа", те додао да су му три Чечена опрала тијело прије покопа.

Он је рекао да је 2. маја, када је амерички предсједник Барак Обама објавио да је Бин Ладен убијен, тек пронађен гроб вође Ал каиде на пакистанско-афганистанској граници, те је тада одлучено да буде покренута војна операција.

Бивши агент Цие тврди и да су Американци почели хватати Бин Ладенове чуваре из Чеченије након што је 2008. године први пут објављено да је вођа Ал каиде мртав и додао да су посљедњег од њих, Самyја, амерички војници ухватили неколико дана прије `акције` у којој је убијен Бин Ладен".

Вјерује се да је управо тај Чечен открио мјесто гдје је Бин Ладен покопан.

На питање зашто је одлучио да проговори за руску телевизију, Беркан Јашар рекао је да се након посљедњих догађаја боји за свој живот.

Амерички предсједник Барак Обама изјавио је 2. маја да је вођа терористичке мреже Ал каида Осама бин Ладен убијен у Пакистану.

Обама је у обраћању нацији рекао да је мала група командоса извршила задатак који им је лично повјерио.0 КОМЕНТАРА

  1. Сасвим је јасно да је Бин Ладен био ЦИА-ин оперативац односно да је био CIA asset, то је кад је у питању персона Бин Ладен. А Бин Ладен из мејнстрим медија је CIA ghost, односно личност коју они формирају с одређеним циљем. Нпр. да служи за страшивање становништва (boogie man) како би јавност прихватила већу конртолу и инвазивне методе сигурносних агенција које су у супротности са моралним начелима западне цивилизације. Чак су овим случајем отворили себи могућност за креирање новог boogieman-а, као извјештај говори да је Бин Ладенов син успио побјећи.

Оставите одговор