03:13 Течни Антартик: Отопли ли планета три степена, ниво мора расте годишње пет центиметара глобално21:10 Брегзитовање у Ламаншу: Француска британском острву пријети искључењем струје, Британци шаљу морнарицу19:20 Макрон јавно одао почаст Наполеону, кад очекујемо да ће Нијемци Хитлеру?18:35 Ефбих остаје без гаса: Није због Лаврова већ Енергоинвеста11:47 Ненад Вуковић: Билдање Додикових политичких мишића, нема разговора са онима који говоре еРеС10:41 Петровић сазвао директоре јавних предузећа: Пораст броја запослених, нагомилани дугови, лоша контрола10:34 Вучић: Мијењали би само границе Србије - што не подијелите Авганистан, Сирију, Ирак?10:31 Израчунали смо дигитроном: Прије 153 године рођен Мика Алас10:22 Нема ту ништа сензационално: Ловци из Змијања љути на возача који је јурио медвједа колима10:09 Голићка и Ћосић о утопљавању Дејтонке и проглашењу парка природе Требевић

Билећа у књизи: "Билећка триологија"

Књига "Билећка трилогија", аутора Војислава Воје Гњате из Добоја, изашла је из штампе у издању Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" из Билеће. "На 400 страница 125 прича из раније издате три књиге, додато је 10 нових о људима и догађајима током протеклог вијека. Посебну вриједност представља илустрација књиге са 150 фотографија које чувају од […]

среда, 1 јуна, 2011 / 20:45

Књига "Билећка трилогија", аутора Војислава Воје Гњате из Добоја, изашла је из штампе у издању Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" из Билеће.

"На 400 страница 125 прича из раније издате три књиге, додато је 10 нових о људима и догађајима током протеклог вијека. Посебну вриједност представља илустрација књиге са 150 фотографија које чувају од заборава моћ прохујалог времена о Билећи и Билећанима", рекао је Гњато, који је по рођењу Билећанин.

Он је рекао Срни да је књига "Билећка трилогија", као и претходне три – "Билећке вињете", "Улица камених кућа" и "Билећка раскршћа", настала из љубави према завичају коју носи "онако како је знају са собом носити Херцеговци, и за разлику од оних који кажу да им је завичај тамо гдје им је добро".

Рецензент књиге Радмила Чокорило оцијенила је да је књига Војислава Воје Гњате "Билећка трилогија" нови рукопис којим писац успјешно заокружује властиту трилогију приповиједања о Билећи половином 20. вијека.

Она је навела да писац "кратким причама осликава људе и догађаје који су обиљежили сјећања, али и бол на једно вријеме из прошлости".

Војислав Војо Гњато члан је Удружења новинара Републике Српске, оснивач и уредник листа "23. август" -информативног гласила здравства регије Добој.