Билећа у књизи: "Билећка триологија"

Књига "Билећка трилогија", аутора Војислава Воје Гњате из Добоја, изашла је из штампе у издању Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" из Билеће. "На 400 страница 125 прича из раније издате три књиге, додато је 10 нових о људима и догађајима током протеклог вијека. Посебну вриједност представља илустрација књиге са 150 фотографија које чувају од […]

среда, јун 1, 2011 / 20:45

Књига "Билећка трилогија", аутора Војислава Воје Гњате из Добоја, изашла је из штампе у издању Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" из Билеће.

"На 400 страница 125 прича из раније издате три књиге, додато је 10 нових о људима и догађајима током протеклог вијека. Посебну вриједност представља илустрација књиге са 150 фотографија које чувају од заборава моћ прохујалог времена о Билећи и Билећанима", рекао је Гњато, који је по рођењу Билећанин.

Он је рекао Срни да је књига "Билећка трилогија", као и претходне три – "Билећке вињете", "Улица камених кућа" и "Билећка раскршћа", настала из љубави према завичају коју носи "онако како је знају са собом носити Херцеговци, и за разлику од оних који кажу да им је завичај тамо гдје им је добро".

Рецензент књиге Радмила Чокорило оцијенила је да је књига Војислава Воје Гњате "Билећка трилогија" нови рукопис којим писац успјешно заокружује властиту трилогију приповиједања о Билећи половином 20. вијека.

Она је навела да писац "кратким причама осликава људе и догађаје који су обиљежили сјећања, али и бол на једно вријеме из прошлости".

Војислав Војо Гњато члан је Удружења новинара Републике Српске, оснивач и уредник листа "23. август" -информативног гласила здравства регије Добој.Оставите одговор