Званичници СПС-а враћени са граничног прелаза на Косову

Косовска полиција није дозволила данас министру просвјете Србије Жарку Обрадовићу улазак на Косово. Делегација Министарства просвјете Србије предвођена министром Обрадовићем враћена је око 12.45 часова са административног прелаза "Бела земља" код Бујановца, након што је ту провела више од два сата. "Враћен сам и није ми дозвољен улазак на делу територије моје земље. Ово је […]

среда, 1 јуна, 2011 / 20:01

Косовска полиција није дозволила данас министру просвјете Србије Жарку Обрадовићу улазак на Косово.

Делегација Министарства просвјете Србије предвођена министром Обрадовићем враћена је око 12.45 часова са административног прелаза "Бела земља" код Бујановца, након што је ту провела више од два сата.

"Враћен сам и није ми дозвољен улазак на делу територије моје земље. Ово је доказ како се на Косову поштује слобода кретања", рекао је Обрадовић, преноси КиМ радио.

Министар Обрадовић требало је данас у 11.00 часова да у Ранилугу свечано отвори нову зграду обданишта које је изграђено средствима Владе Србије. Међутим, колона возила у којој су се, осим министра налазили и предсједник Извршног одбора СПС-а Бранко Ружић и потпредсједник Скупштине Србије Вељко Одаловић, задржана је на прелазу "Бела земља" код Бујановца.

Портпарол КПС-а у Приштини Арбер Бека није упознат са детаљима везаним за посјету српског министра и да ће се више знати након састанка граничне полиције који је у току.

Ружић је добио сагласност за улазак на подручје Косова министра правде у Влади Косова Хајредина Кучија, јавља дописник Срне.Оставите одговор