БХ парламентарци се напокон кoнституисали

Денис Бећировић из СДП-а БиХ изабран је за предсједавајућег Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ у актуелном сазиву, а Милорад Живковић из СНСД-а за првог замјеника предсједавајућег, док је за другог замјеника изабран Божо Љубић из ХДЗ 1990. За Бећировића је гласало 27 посланика, од којих 21 из Федерације БиХ и шест из Републике Српске, […]

петак, мај 20, 2011 / 17:03

Денис Бећировић из СДП-а БиХ изабран је за предсједавајућег Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ у актуелном сазиву, а Милорад Живковић из СНСД-а за првог замјеника предсједавајућег, док је за другог замјеника изабран Божо Љубић из ХДЗ 1990.

За Бећировића је гласало 27 посланика, од којих 21 из Федерације БиХ и шест из Републике Српске, а девет је било против и један уздржан.

Живковић је за изабран са једним уздржаним гласом из ФБиХ, док је Љубић изабран тек у другом кругу гласања.

Чланови Колегијума ротирају се на овим функцијама сваких осам мјесеци.

Избором чланова комисије за припрему избора Савјета министара БиХ завршена је конститутивна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Комисију, како је предвиђено Пословником, чине представници свих странака заступљених у Представничком дому.

Из СДА у комисију је изабран Асим Сарајлић, СДП ће представљати Саша Магазиновић, Савез за бољу будућност Мирсад Ђугум, Странку за БиХ Бериз Белкић, СДС Александра Пандуревић, а СНСД Драго Калабић.

Из ХДЗ БиХ изабран је Мато Фрањичевић и коалиције ХДЗ 1990 – ХСП Божо Љубић.

По аутоматизму у Комисију су ушли представници странака које у Представничком дому имају по једног посланика, а то су Нермин Пурић из ДНЗ-а, Петар Кунић из ДНС-а, Весна Крстовић-Спремо из ПДП-а, те Младен Иванковић Лијановић из Народне странке “Радом за бољитак”.0 КОМЕНТАРА

  1. Ови што млатарају против Босића треба дефинитивно да ућуте. Свака част како је ово интелигентно извео! А новинари у РС и њихово предвиђање фијаска у Сарајеву данас је показало ставрни ниво новинарства. Ево читам Прес од неки дан и процјену Рисојевића у уводном коментару 😀

  2. Risojević pojma nema… čitam neke njegove komentare u Press-u to je strahota šta čovjek piše.
    I što je najgore neki novinari šalabajziraju cijeli proces konstituisanja vlasti, a naročito je šprdnja bila kada je SDS pozvao Bašića da sazove sjednicu. Naprotiv, ovdje SDS igra sasvim konstruktivno, a što neki mediji odnosno novinari nemaju uvid u političke vode i kanale – niko nije tome kriv. Ne može se za dan postati Škoro ili Suzana Rađen ili onaj Marinković sa ATV 1 na 1.
    Amateri novinarstva kakav je Risojević moraju prvo biti informisani i obavješteni pa tek onda da lupetaju novinarske gluposti.

Оставите одговор