Београдска штампа о Ратку Младићу

Ратко Младић, осим више хроничних болести које се помињу у налазу љекарске комисије, има и једну врсту тумора лимфног ткива, пишу "Вечерње новости", позивајући се на документацију коју посједују. "То је налаз са прегледа девет година после операције `нонхочкинс лимфома` у почетном стадијуму и примљене хемотерапије", објаснили су за овај лист признати београдски онколози. Нико […]

среда, јун 1, 2011 / 09:22

Ратко Младић, осим више хроничних болести које се помињу у налазу љекарске комисије, има и једну врсту тумора лимфног ткива, пишу "Вечерње новости", позивајући се на документацију коју посједују.

"То је налаз са прегледа девет година после операције `нонхочкинс лимфома` у почетном стадијуму и примљене хемотерапије", објаснили су за овај лист признати београдски онколози.

Нико од њих није могао да износи прогнозе болести у конкретном случају, јер се из љекарског налаза не види на којем мјесту је био тумор и које је величине.

Стручњаци кажу да са најбољом терапијом обољели у првом стадијуму имају 80 одсто шанси да више од пет година не показују знакове болести, али ако овај лимфом у четвртом стадијуму захвати коштану срж, прогнозе су веома лоше.

Младићев адвокат Милош Шаљић рекао је јуче да посједује медицинску документацију која доказује да је Младић од априла до јула 2009. године био на лијечењу у једној београдској клиници, да је тада оперисан, као и да је примао и хемотерапију.

Шаљић тврди да је те податке и документе у понедјељак добио од једног агента америчке ЦИА.

Младићев адвокат рекао је да је ријеч о државној клиници из Београда, али да не жели да открије којој и да је документацију предао Специјалном суду.

Београдски "Прес" објавио је да су посљедње Младићеве ријечи, прије уласка у авион којим је јуче изручен Хашком трибуналу, биле "Пре или касније знао сам да ће бити овако", а да је током јучерашње посјете кћеркином гробу рекао "Ана, идем", као и да зна ко ју је убио.

"Данас" сазнаје да се Младић 2006. године крио у Моштаници, у околини Београда, те напомиње да оба брата Младићеве жене Босиљке имају куће у Моштаници.

"Блиц" пише да се крио још и у Сремској Митровици и Шушњару. Лист наводи да је Младић у Хаг отпутовао обучен у одијело, са краватом, те да није имао лисице на рукама.Оставите одговор