Београд: Ревизија Олује

БЕОГРАД – Осуђујућа пресуда двојици хрватских генерала у Хашком трибуналу отвара питање досадашњих интерпретација и тумачења о томе шта се догодило и каква кривична дјела су почињена током и након војно-полицијске акције "Олуја", изјавила је Срни предсједница Фонда за хуманитарно право Наташа Кандић. "Заједнички злочиначки подухват врло је сложено дело, које се односи на државну […]

петак, април 15, 2011 / 12:53

БЕОГРАД – Осуђујућа пресуда двојици хрватских генерала у Хашком трибуналу отвара питање досадашњих интерпретација и тумачења о томе шта се догодило и каква кривична дјела су почињена током и након војно-полицијске акције "Олуја", изјавила је Срни предсједница Фонда за хуманитарно право Наташа Кандић.

"Заједнички злочиначки подухват врло је сложено дело, које се односи на државну одговорност. Сада је отворено питање усклађивања и интерпретација са доказима и утврђеним чињеницама", сматра Кандићева.

Хашки трибунал осудио је данас хрватског генерала Анту Готовину на 24 године затвора, а генерала Младена Маркача на 18 година, за злочине над Србима у Крајини почињене у току и послије акције "Олуја" 1995. године.

Иван Чермак ослобођен је оптужби.Оставите одговор