Београд: Почиње конференција о безбједности

У Београду данас почиње тродневна конференција о стратегијском војном партнерству НАТО и партнерских земаља, уз учешће представника око 60 држава, међу којима и Русије. Дневни ред конференције посвећен је искључиво техничким темама безбједности у Европи и свијету. За данас је предвиђена регистрација учесника и уводне сједнице, док ће глави дан за рад бити сутра када […]

понедељак, јун 13, 2011 / 09:00

У Београду данас почиње тродневна конференција о стратегијском војном партнерству НАТО и партнерских земаља, уз учешће представника око 60 држава, међу којима и Русије.

Дневни ред конференције посвећен је искључиво техничким темама безбједности у Европи и свијету.

За данас је предвиђена регистрација учесника и уводне сједнице, док ће глави дан за рад бити сутра када ће скуп отворити министар одбране Србије Драган Шутановац, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милоје Милетић и врховни командант Савезничке команде за трансформацију генерал Стефан Абриел.

На скупу ће учествовати начелници генералштабова држава чланица НАТО, Партнерства за мир, Медитеранског дијалога и Истамбулске иницијативе за сарадњу, а очекује се долазак 18 начелника генералштабова и седам замјеника, док ће остале земље представљати изасланици.

Конференцији у хотелу "Хајат" присуствоваће и предсједавајући Војног комитета ЕУ генерал Хакан Сирен, предсједавајући Војног комитета НАТО адмирал Ди Паола, као и замјеник начелника Генералштаба Русије генерал Валериј Герасимов.

Званичници Србије одбацили су спекулације да одржавање овог скупа, под покровитељством НАТО, значи да Србија више није неутрална земљаОставите одговор