Бањолучани побједници зајечарске Гитаријаде

ЗАЈЕЧАР – "Ез ај фол”, бенд из Бањe Луке, побjедник је овогодишње 44. зајечарске Гитаријаде по оцјени стручног жирија, а по мишљењу публике, најбољи је био бенд "Мајнд рифлекшн” из Зајечара. Занимљиво је да су Зајечарци наступили као резерва, након оправданог отказивања учешћа у такмичарском дијелу новосадске групе „Сварун” и београдског бенда „Слам тилт”. Побједницима […]

недеља, август 8, 2010 / 12:22

ЗАЈЕЧАР – "Ез ај фол”, бенд из Бањe Луке, побjедник је овогодишње 44. зајечарске Гитаријаде по оцјени стручног жирија, а по мишљењу публике, најбољи је био бенд "Мајнд рифлекшн” из Зајечара.

Занимљиво је да су Зајечарци наступили као резерва, након оправданог отказивања учешћа у такмичарском дијелу новосадске групе „Сварун” и београдског бенда „Слам тилт”.

Побједницима је по оцјени стручног жирија припала награда од 150.000 динара, а најбољој рок групи по мишљењу публике – 100.000 динара. Ови бендови проглашени су најбољима у конкуренцији од 12 група које су наступиле у петак и суботу увече.

У ревијалном дијелу Гитаријаде публика је уживала у свирци Ван Гога, Најт шифта, Пилота, Ђорђа Давида, групе „Бјесови”, америчког музичара Ленс Лопеза, загребачке групе „Психомодо поп” и састава „Овердрајв”.

Паралелно са Гитаријадом, одржан је и 14. мото скуп на коме је учествовало више стотина бајкера из Србије и иностранства, који су се током два дана опробали у бацању гуме у даљ, брзом испијању пива, надвлачењу конопца, обарању руку и у бајкерским акробацијама које су одушевиле грађане.Оставите одговор