Прво вече зајечарске Гитаријаде

ЗАЈЕЧАР – Прво такмичарско вече 44. Гитаријаде, на којем је наступило шест неафирмисаних група из Србије, завршено је рано јутрос у парк шуми Краљевица у Зајечару. За титулу најбоље демо групе такмичиле су се групе Алхемија и Болесна штенад из Београда, Стонедилероси из Чачка, Шраф из Косовске Митровице и зајечарски бендови Трилогија и Мајнд Рифлекшн. […]

субота, август 7, 2010 / 14:05

ЗАЈЕЧАР – Прво такмичарско вече 44. Гитаријаде, на којем је наступило шест неафирмисаних група из Србије, завршено је рано јутрос у парк шуми Краљевица у Зајечару.

За титулу најбоље демо групе такмичиле су се групе Алхемија и Болесна штенад из Београда, Стонедилероси из Чачка, Шраф из Косовске Митровице и зајечарски бендови Трилогија и Мајнд Рифлекшн.

У ревијалном дијелу наступили су Ван Гог, Психомодо поп, и амерички блуз гитариста Ленс Лопез (Ланце Лопез).

После више година изостали су традиционални водитељски пар Гитаријаде Влада Јанковић Џет и Олга Кепџија, новинари Радија 202.

Овогодишњу манифестацију је званично отворио музичар Ђорђе Давид, који је рекао да ће се заложити да се у част зајечарске Гитаријаде у том граду подигне споменик Џимију Хендриксу.

"Немам ништа против Гуче, али имам против тога што је Гитаријада запостављена. Хоћемо то да променимо и да покажемо да на овом простору Балкана млади свирају рок", рекао је он.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *