Бања Лука се задужила за нових 12,8 милиона КМ

Бањалука је од данас задужена за нових 12.860.000 КМ. Укупна задуженост града већ износи чак 211.757.622 КМ, а нови кредит је одобрен на период од десет година, с грејс периодом од једне године. Градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић и директор Уникредит банке Бањалука Иван Влахо потписали су данас уговор о кредиту у износу од 12.860.000 КМ […]

четвртак, септембар 13, 2012 / 16:05

Бањалука је од данас задужена за нових 12.860.000 КМ. Укупна задуженост града већ износи чак 211.757.622 КМ, а нови кредит је одобрен на период од десет година, с грејс периодом од једне године.

Градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић и директор Уникредит банке Бањалука Иван Влахо потписали су данас уговор о кредиту у износу од 12.860.000 КМ којим ће бити финансирано седам приоритетних пројеката у највећем граду Српске.

Давидовић је рекао новинарима, након потписивања уговора, да је Скупштина града на сједници крајем маја утврдила листу пројеката од посебног интереса за град који ће бити финансирани из кредита и буџета града.

Према његовим ријечима, кредит ће бити утрошен на куповину покретне и непокретне имовине Фабрике "Унис" – Ваљаонице хладно ваљане траке у износу од 8.400.000 КМ за потребе реализације пројекта Технолошког бизнис-парка.

"За изградњу канализације у Улици Раде Радића биће утрошено 1.300.000 КМ, за изградњу пута за Пријечане 1.000.000 КМ, а за санацију и реконструкцију Спортске дворане Борик 1.000.000 КМ", рекао је Давидовић.

Он је навео да је 850.000 КМ предвиђено за изградњу заједничког објекта амбуланте породичне медицине и Мјесне заједнице Кочићев вијенац, 200.000 КМ за изградњу кружних раскрсница у граду Бањалука, те 110.000 КМ за изградњу мјесне канцеларије у Мјесној заједници Борковићи.

Предсједник Скупштине града Бањалука Слободан Гаврановић, који је данас у Бањалуци присуствовао потписивању уговора о кредитирању, нагласио је да су на овај начин створени сви услови да се приступи реализацији програмских докумената донесених у Скупштини града.

Гаврановић је истакао да је реално да реализација пројекта Технолошког бизнис-парка, који би требало да обезбиједи посао за пет до шест хиљада људи, започне још у овој години, те да се први "станари" у Технолошком бизнис-парку могу очекивати почетком наредне године.

Он је додао да је јуче посјетио Инђију гдје је са потпредсједником Владе Војводине Гораном Јешићем и начелником ове општине Петром Филиповићем разговарао о њиховим искуствима у привлачењу инвестиција, те отварању Технолошког бизнис-парка.

Директор Уникредит банке Бањлука Иван Влахо изразио је задовољство што је намјена кредита инвестицијска и што је усмјерена према јачању привредне климе и према побољшању квалитета живота у граду Бањалука.

"Уникредит банка Бањалука припада великој европској групацији Уникредит која послује у више од 22 земље. У свим земљама у којим постојимо амбиција нам је бити водећа банка и управо потписивање данашњег аранжмана и јачање сарадње са градом Бањалука представља корак који нас води према тој амбицији и циљу", закључио је Влахо.0 КОМЕНТАРА

  1. Ovih dana sve cesce cujemo kako ce se po gradu radinti one ulice,vodovod i svasa nesto.Obecao je trinaestu penziju (prepisano od Dragana Cavica) i brojne socijalne benefite. U svemu tome mi nesto smrdi. Sta ?

    PA SMRDE ONI !!! PUNIH 15 GODINA VLADAJU BANJA LUKOM I NISU TO URADILI , A SADA ODJEDNOM HOCE !?? Sve ovo postaje jos apsurdnije jer se to nije odradilo ni kada je bilo para od Telekoma , a sada smo duzni i bogu i narodu .

    Crni Gavrane necemo mi to ponovo popusiti. Adio !!!

Оставите одговор