Бања Ковиљача: Ученици бојкотују наставу због азиланата

Ученици Основне школе "Вера Благојевић" из Бање Ковиљаче јутрос нису дошли на наставу, чиме се проводи најава родитеља да ће дјеца бојкотовати наставу због безбједносних разлога уколико не буде ријешено питање азиланата који бораве у овом туристичком мјесту. На наставу је дошло свега 10 ђака, од 223 ученика из пријеподневне смјене, потврђено је новинарима у […]

понедељак, новембар 7, 2011 / 12:32

Ученици Основне школе "Вера Благојевић" из Бање Ковиљаче јутрос нису дошли на наставу, чиме се проводи најава родитеља да ће дјеца бојкотовати наставу због безбједносних разлога уколико не буде ријешено питање азиланата који бораве у овом туристичком мјесту.

На наставу је дошло свега 10 ђака, од 223 ученика из пријеподневне смјене, потврђено је новинарима у овој школи.

У поподневној смјени има 192 ученика, односно школу похађа укупно 415 ђака.

Бојкот наставе јуче су на протестном скупу у Бањи Ковиљачи најавили родитељи ученика, незадовољни рјешавањем проблема неконтролисаног прилива имиграната у ово мјесто.

На протестном скупу затражено је хитно измјештање свих илегалних имиграната и азиланата, као и Центра за азил.

Упућен је позив министру унутрашњих послова Ивици Дачићу и комесару за избјеглице Србије Владимиру Цуцићу да дођу у Бању Ковиљачу и разговарају са мјештанима о рјешавању овог проблема.

Према подацима лозничке полиције, у Центру за азил у Бањи Ковиљачи налази се 80 азиланата, док их изван центра има више од 2 500.

Власти Лознице у више наврата тражиле су рјешавање питања азиланата у Бањи Ковиљачи, али званични органи Србије нису реаговали.Оставите одговор