Бајрамовић: Протестоваћемо или ипак нећемо

Одбор Синдиката металаца БиХ је на сједници почетком августа констатовао је да за три мјесеца од усвајања закључака Парламента Федерације БиХ о побољшању стања у металској индустрији готово ништа није урађено на њиховој реализацији. “То је био разлог да се задужи Извршни одбор Синдиката металаца да по хитном поступку направи смјернице радњи у наредном периоду […]

четвртак, септембар 16, 2010 / 20:13

Одбор Синдиката металаца БиХ је на сједници почетком августа констатовао је да за три мјесеца од усвајања закључака Парламента Федерације БиХ о побољшању стања у металској индустрији готово ништа није урађено на њиховој реализацији.

“То је био разлог да се задужи Извршни одбор Синдиката металаца да по хитном поступку направи смјернице радњи у наредном периоду које се односе на одређене радикалне мјере, прије свега протесте и одређене блокаде које би резултирале скретањем пажње јавности, а прије свега власти “, изјавио је тада предсједник Синдиката металаца БиХ Исмет Бајрамовић.

Иако још нису прецизирани детаљи, предвиђа се одржавање протеста пред Владом и Парламентом у вријеме када се одржавају њихове сједнице.

Ако се на тај начин не постигне да се почну проводити закључци Парламента, како је рекао Бајрамовић, спремни су и за протесте у већим градовима све док се не испуне њихови захтјеви.

Бајрамовић одустао

Савез самосталних синдиката БиХ упутио је отворено писмо руководству Парламента и Владе Федерације БиХ, те властима кантона у којем се изражава забринутост тренутном економском ситуацијом у БиХ и непостојањем планова за излазак из кризе и ублажавање сложености проблема.

“Зато питамо: Шта мислите урадити? Који су ваши циљеви? Шта ви, уствари, желите радницима, односно грађанима ове земље? Хидроградња, Борац, Криваја, Коњух, Фероелектро, Агрокомерц, намјенска индустрија, односно комплетан индустријски сектор… Низ би могао ићи у недоглед. Те фирме и људи који у њима раде нису грађани неке непознате земље. Те фирме су ваше и наше, ти радници су наши чланови, али су исто тако и ваши гласачи”, наводи се у писму ССС БиХ, које је потписао Исмет Бајрамовић, 16.08.2010. године

Шта ли се десило са протестима? Ништа! Бајрамовић функционише од избора (за предсједника ССС БиХ) до (Општих) избора. Бајрамовићу би било боље да се угледа на колеге из Хрватске и Словеније, који за пуно ситније неправилности изведу десетине хиљада на улицу, запале гуме, сијено, блокирају градове, разбију полицију и добију оно што траже.Оставите одговор