Атентат на Обаму: Бијела кућа имала наоружаног посјетиоца

Омар Гоналес прекочио је ограду Бијеле куће, претрчао травњак и дошао до улазних врата која су била откључана. Ушавши у предворје, нокаутирао је жену из обезбјеђења, попео се на први спрат и заустављен је тек у соби која служи за предсједничка обраћања и пријеме. До соба у којима живи Барацк Обама са породицом дијелило га […]

среда, октобар 1, 2014 / 10:42

Омар Гоналес прекочио је ограду Бијеле куће, претрчао травњак и дошао до улазних врата која су била откључана.

Ушавши у предворје, нокаутирао је жену из обезбјеђења, попео се на први спрат и заустављен је тек у соби која служи за предсједничка обраћања и пријеме. До соба у којима живи Барацк Обама са породицом дијелило га је десетак метара.

Предсједник и породица су неколико минута прије упада отишли хеликоптером из Бијеле куће. Да су остали, све би се можда другачије завршило – Омар је био наоружан ножем.

Конгресмен Џејсон Чафет каже да му је агент Тајне службе рекао да се уљезу посрећило.

– И имали су среће у свим претходним упадима. Али не можемо да се ослањамо на срећу, морамо да мијењамо правила.

Омар Гонзалез је шести који је само ове године прекочио ограду Бијеле куће, али први који је у њу ушао.

Због пропуста у осигурању прве породице САД, директорка Тајне службе Јулиа Пиерсон је у свједочењу пред Комитетом Представничког дома америчког Конгреса преузела пуну одговорност и обећала да се то више никад неће поновити, пише телеграф.рс.

Америчка јавност и стручњаци за сигурност сада расправљају о томе да ли убудуће на такве уљезе треба одмах пуцати. Како год да буде кажњен, Омар је прошао јефтино.Оставите одговор