Асадов амбасадор у Москви: Терористи из Идилиба пребачени у Украјину

Терористи из сиријског Идлиба пребачени су у Украјину, изјавио је амбасадор Сирије у Русији Ријад Хадад. Он се путем видео-везе обратио учесницима Петог међународног међународног научног и практичног форум младих "Нафтни капитал", који се одржава у Сургуту у Ханти-мансијском аутономном округу у Русији.

среда, март 23, 2022 / 15:31

"Нисмо изненађени чињеницом да су они /Запад/ премјестили терористе Исламске државе и Џабхат ел нусре из Идлиба, који контролишу турске окупационе снаге и из кампа Ал Танф, који су окупирале САД, у Украјину ради борбе против руске војске", рекао је Хадад.

Према његовим ријечима, такве тврдње потврђују непобитни докази да су поменуте организације под другим називима оруђа Запада у борби против мирних народа.

Хадад је истакао да Запад привлачи плаћенике из свих дијелова свијета, те да их западне земље увлаче у рат против Русије и руског народа, претварајући Украјину у "велики европски Идлиб", без узимања у обзир негативних посљедица које таква политика може да има на међународни мир и безбједност, јавио је ТАСС.

Сиријски амбасадор навео је да је Сирија убијеђена да ће Русија испунити свој циљ током специјалне војне операције у Украјини.

Хадад је напоменуо да је повећавање сарадње Русије и Сирије један од приоритета обје земље.

Говорећи даље о сарадњи са Русијом, амбасадор Сирије рекао је да се важност те сарадње и координације повећава у свјетлу тренутних глобалних околности и историјских догађаја "којима смо сви свједоци током специјалне руске војне операције чији је циљ да се очува државна безбједност, искоријене расизам и неонацизам у Украјини и да се заштити угњетавани народ Донбаса".

Хадад је честитао Руској Федерацији због поменуте храбре одлуке и нагласио подршку Сирије и њеног народа Русији у њеним настојањима, за које Дамаск вјерује да ће промијенити курс историје и вратити изгубљени баланс у свијету.

"То је оно што је предсједник /Сирије/ Башар ел Асад поручио предсједнику /Русије/ Владимиру Путину током њиховог разговора у првим данима специјалне војне операције", рекао је Хадад.Оставите одговор