АНУРС: Стижу шпански академици

Делегација Шпанске краљевске академије за економију и финансије долази сутра у посјету Академији наука и умјетности Републике Српске поводом потписивања споразума о научној и културној сарадњи ове двије институције. Делегацију Шпанске академије чиниће 22 угледна академика, која ће у РС боравити до 18. маја. У саопштењу из АНУРС наводи се да ће у понедјељак, 16. […]

субота, мај 14, 2011 / 15:12

Делегација Шпанске краљевске академије за економију и финансије долази сутра у посјету Академији наука и умјетности Републике Српске поводом потписивања споразума о научној и културној сарадњи ове двије институције.

Делегацију Шпанске академије чиниће 22 угледна академика, која ће у РС боравити до 18. маја.

У саопштењу из АНУРС наводи се да ће у понедјељак, 16. маја у 10.00 часова бити одржан заједнички научни скуп о теми "Улога академске заједнице у друштву будућности", који ће отворити предсједник АНУРС Рајко Кузмановић.

Скупу ће се обратити и предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић, министар за науку и технологију РС Јасмин Комић, амбасадор Краљевине Шпаније у БиХ Алехандро Алваргоназалес и предсједник Шпанске краљевске академије Јаиме Гил Алуја.

Делегацију Шпанске краљевске академије у понедјељак ћепримити и предсједник РС Милорад Додик.

Угледни академици ће у уторак 17. маја у 10.30 обићи Улицу Краља Алфонса XIII, гдје ће делегација Шпанске академије бити упозната и са историјским чињеницама које су утицала да ова улица носи назив Краља Алфонса, наводи се у саопштењу АНУРС.Оставите одговор