АНУРС на конференцији подунавских земаља

Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске /АНУРС/ Рајко Кузмановић учествовао је у раду Прве конференције академија подунавских земаља у Бечу, на којој је представљена Стратегија Европске уније за дунавску регију и програм њеног рада у наредних пет година. Кузмановић је нагласио да је АНУРС трајно опредијељена за сваки вид међуакадемијске сарадње, посебно у заједничком […]

субота, септембар 17, 2011 / 07:55

Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске /АНУРС/ Рајко Кузмановић учествовао је у раду Прве конференције академија подунавских земаља у Бечу, на којој је представљена Стратегија Европске уније за дунавску регију и програм њеног рада у наредних пет година.

Кузмановић је нагласио да је АНУРС трајно опредијељена за сваки вид међуакадемијске сарадње, посебно у заједничком раду на научноистраживачким пројектима и размјених нових знања, саопштено је из АНУРС-а.

Учесници конференције били су представници академија наука из Словачке, Аустрије, Чешке, Црне Горе, Пољске, Хрватске, Румуније, РС, Мађарске, Бугарске и Србије.

Прва конференција академија подунавских земаља формирана је на иницијативу Европске комисије за регије под окриљем Европске академије наука и умјетности.Оставите одговор