Антипапско расположење у Хрватској!

Удружење грађана за заштиту људских права "Давид" организује 3. јуна у Загребу протест на којем ће изразити незадовољство због предстојеће појсете папе Бенедикта Шенаестог, као и неодговорних хрватских власти, које "штеди на народу, а разбацује се његовим новцем на спектакуларни дочек једног човјека". Из Удружења наводе да протестују и "због растрошности и бахатог понашања католичке […]

уторак, мај 31, 2011 / 10:15

Удружење грађана за заштиту људских права "Давид" организује 3. јуна у Загребу протест на којем ће изразити незадовољство због предстојеће појсете папе Бенедикта Шенаестог, као и неодговорних хрватских власти, које "штеди на народу, а разбацује се његовим новцем на спектакуларни дочек једног човјека".

Из Удружења наводе да протестују и "због растрошности и бахатог понашања католичке цркве која гради велелепне палате и живи раскошно и богато – не од рада својих руку већ од намета народу и држави", јавили су хрватски медији.

Као разлог за незадовољство из Удружења наводе "неморално и неетичко понашање свештенства које подстиче народ на нетрпељивост и мржњу према свему што није католичко, затим многе скандале и злочине католичког свештенства против човјечности учињених у прошлости и садашњости, те непоштивања људских права".

Удружење позива грађане да се придруже протесту који ће бити одржан на Цвјетном тргу, са почетком у 18.00 часова, јављају хрватски медији.

Посјета Загребу папе Бенедикта Шеснаестог најављена је за 4. и 5. јун, при чему ће се поглавар Римокатоличке цркве састати с државним врхом, јавним личностима и вјерницима на два молитвена скупа.

Најава папине посјете изазвала је контроверзе, добрим дијелом и због трошкова које медији процјењују и до шест милиона евра.Оставите одговор