Амплитуда: 1. март, годишњица чега?

Вечерас је на програму ново издање Амплитуде; тема је: Годишњица подјела у БиХ!

среда, фебруар 29, 2012 / 05:29

У Амплитуди:

О НОВИМ НЕСПОРАЗУМИМА И ПОДЈЕЛАМА У БИХ!

КОМЕ СМЕТА РЕЗОЛУЦИЈА ЕВРОПСКОГ ПАРЛАМЕНТА И ОСУДА РАСТУЋЕГ ВЕХАБИЗМА?

КО СТАВЉА ГЛАВУ У ПИЈЕСАК?

ЗАШТО СЕ ЗА СРЕБРЕНИЦУ ПОНОВО ТРАЖИ СПЕЦИЈАЛНИ СТАТУС И ИНТЕРВЕНЦИЈА МЕЂУНАРОДНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ?

КАКО ЈЕ РЕАГОВАЛА СРПСКА?

У АМПЛИТУДИ И О 1..МАРТУ, КАМЕНУ СПОТИЦАЊА, ДАНУ НЕЗАВИСНОСТИ БИХ ИЛИ ДАНУ НЕЛЕГИТИМНОГ РЕФЕРЕНДУМА.

Гости:

1. Милица Марковић Елез – посланик Савеза независних социјал демократа у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ

2. Светозар Пударић – потпредсједник Федерације БиХ (Социјал-демократска партија)

3. Петар Кунић – посланик Демократског народног савеза у Представничком дому ПС БиХ

4. Рамиз Салкић – (Странка демократске акције)-потпредсједник Народне скупштине Републике Српске.

Амплитуди редовно доприносе читаоци Фронтала, одговорима на анкетно питање: Шта је 1. март за вас?

Амплитуда, сриједа , 21час.0 КОМЕНТАРА

 1. Уз дужно поштовање напорима АТВ-а да буде актуелан пошто-пото, може ли мала сугестије уређивачкој политици ваше уважене куће?!
  Знате ли да се у РС све теже живи, да је обичан грађанин достигао само дно беде и понижења, а криминал и порупција поништила све законе и устав – па не мислите ли да би животна питања у том смислу требало да буду у жижи вашег и нашег интересовања. Или је то у супротности са политиком заједничке „Мреже“ у оквиру које делује АТВ. Као сталног гледаоца АТВ-а ово ме изузено интересује. За прославе и обиљежавање дана и датума треба сачекати боља времена.

 2. Добро их је Салкић напушио, а и Пударић је рекао досадном Шкори да је проблем 60 неисплаћених плата, а не јебени датум. Кунић двојка, а она Милица, оно створење је мој представник само у ружним сновима. Неповезана, несигурна, изгубљена у партији, излизана матрица, ма пичкин дим брате.B-)B-)B-)

 3. Милица је била добра вечерас. Морам да похвалим жене, генерално, из Републике Српске, осим Ане Тришић Бабић и још неких.

  Емисија…
  Не треба да се расправља о овој теми, 1. март, сваке године. Зна се све. Видимо да знају и они, неки од њих, попут г. Ченгића и сл.

  Опасно је чак отварати тему неког посебног статуса Сребренице. Та отварања расправа на неке сличне теме су нас и довела до овога. Неке теме нису за отварање. Имамо законе, имамо папир и никаква расправа по том питању не треба да долази у обзир. Никакви одговори нити реакције.

  Проф. др (без тачке, грешка која се константно понавља)

  Рамиз Салкић је гост у свакој другој Амплитуди. Мислим да знамо његов став.

  Муслиманска села су обновљена и њима помажу СВИ, и Влада РС. Имају помоћ од међународних организација, исламских земања, Савјета министара, Владе Федерације и Владе РС, док Срби немају подршку НИКОГА. Вријеме је да се та неправда према српском народу исправи. Почетак за исправљање је један српски кандидат и иста изборна правила као и за све локалне заједнице.

 4. Prof. dr se upravo ovako ispravno i piše: prof. sa tačkom dr bez tačke! Jer tačka tu označava da nedostaje nekoliko slova (…esor) koja se nalaze na kraju riječi. U skraćenici dr od riječi doktor nedostaju slova d(okto)r koja se nalaze u sredini riječi te se, zbog toga, ne stavlja tačka iza slova „r“, jer tamo ništa ne nedostaje. Isti slučaj je i sa skraćenicom mr od riječi m(agista)r, piše se bez tačke.
  Dok se skraćenica od docent piše doc. sa tačkom ili od primarijus prim. Razlog je isti kao kod skraćenice prof. od profesor; nedostaju slova kojima je mjesto na kraju riječi, odnosno iza slova iza kojeg se stavlja tačka.
  Ovo bi posebno MORALI znati ljudi sa naučnim zvanjima, magistri i doktori, jer nije u redu da neko ima ta najviša akademska zvanje a da ne zna kako se ona ispravno pišu. A nije rijedak slučaj da je tako.

  P.S. Izvinjavam se na ekskursu od teme!

 5. АТВ и Шкоро направили емисију за Пударића и Салкића.

  Јадна Милица и Кунић, њему Пударић „прифлекао“ и пензију и 30.000 КМ отпремнине, човек се зајапурио и остао без текста, зашто? и откуд паре у емисији о празнику.

  Неуки водитељ и неоправдано самоуверени „браниоци српских интереса“ јадно и немоћно су примали жестоке ударце елоквентних, дрских, одлучних и добро поткованих извођача оде о „злочастим“ Србима који се безразложно противе свим наводно добронамерним покушајима помирења и „суживота“.

  Било ме је срамота гледати ову емисију због учесника којима је била намењена улога одбране „српског питања“, а они као да су залутали у непознат свет. У мом селу се каже: „Не бацај се у Морачу, ако не знаш да пливаш!“, а Марковићева, Кунић и Шкоро, ваљда су мислели да ће ипак пропливати.

  И поново питам (као на почетку ових коментара), хоће ли се АТВ и Шкоро убудуће оставити „високе полиитике“ и „окренути“ животним темама обичних грађана и ставити се у службу својих гледалаца, а јавну реч користити да се укаже на пропусте моћника, па и политике, с циљем проналажења решења.С обзиром на велики углед ове медијске куће, можда би јој то била и мала обавеза према њеним гледаоцима.

Оставите одговор