Алат за азбукоубиство у Лакташима: Не само да се фестивал не зове српским писмом, већ ни српским језиком

Градски фестивал у Лакташима се ни по чему не издваја од остатка фестивалске културе Републике Српске, коју она финансира новцем прикупљеним од свих грађана. Мада је то комерцијална музика која треба сама да се издржава. Ту је латиница, енглески, главни извођачи из Ефбиха, који не подржавају Српску. Напротив, увијек су у акцијама против ње.

недеља, јул 31, 2022 / 12:01

Хоћемо ЈМБГ или Правда за Давида, свеједно. Лету Штуке су ту, као и Дубиоза колектив, који је за паре Српске свирао нешто раније у БЛ. Близу Лакташа.

Дакле све је ту. Што се културе, одсносно потрошачке попкултуре за широке народне масе тиче, Република Српска укида сама себе и то за своје паре. Културолошки ово већ одавно нема обиљежја српског језика, пошто је писмо истријебљено у срцу српског народа и тако ће нам се формирати нови нараштаји. Посебно је секси и фенси када неко напише "ЕКСРА" на плакату који је насловна фотографија овог чланка. Заборављајући "Т" у ријечи гдје је приоритет написати страно слово "Х". Имамо га и у ћирилици, али у том случају није кул.

Ова културна политика је типично англополтронство, мултиетнићарство муслиманске мајоризације и прије свега – азбукоубиство. На фестивалима на којима се дрогира српска омладина (оваквим садржајима и буквално) њихово матерње писмо је непријатељ. Изузетно је непримјерено и непожељно да се на било који начин појави на овом или било којем другом фестивалу овог типа.

То поручује и Град Лакташи својом подршком, ресорна министарства својим недјеловањем, а највише цјелокупна јавност нормалношћу коју ово оставља на њу. Ту је Фронтал.РС негативац јер указује на очигледно.

"ЕКСРА" ДОБРО РАСПОЛОЖЕЊЕ: Хладно оружје за азбукоубиство

На овим вриједностима, које изгледају овако кад се машински преслове на српско писмо, образује се српска омладина:

Туристичка организација Града Лакташа и Град Лакташи, организују музички фестивал "Цоол Тоол" на језеру у Трну који ће се одржати 13. августа са почетком у 20 часова.
Догађај који ове године окупља позната имена домаће сцене као што су "Стрингси", "Фјужна пруга", "Цхарна" и ДЈ-а Игора Орашанина, овога пута публици доноси и наступ Сарајевског култног састава "Лету Штуке".
Група "Лету штуке" на музичкој сцени је још од давне 1986. године, а за више од 35 година постојања публици су донијели легендарне албуме попут наслова "Топла вода", "Бројеви рачуна", "Протеини и угљикохидрати" и "Лету штуке".
"Штуке" у Трн долазе по први пут и публици ће кроз синглове "Мјесто за двоје", "Шутиш", "Минимализам", "Тесла" и многе друге нумере приредити наступ за памћење.
На језеро у Трну стижу и момци из састава "Стрингси". Публика на њиховим наступима може очекивати спој неспојивог, гитаре и хармонике, дисторзије и трубе, домаћег и страног мелоса и жестине рокенрола који ће расплесати и најстидљивије.
Свој наступ на "Цоол Тоол" фестивалу је потврдио и бенд "Фјужна пруга" из Бањалуке.
Група коју чине оснивачи познатог бањалучког оркестра "Роцк симфонија", наступ у Трну ће искористити да публици донесу прави дух рокенрола, уз обраде највећих хитова домаће и интернационалне музичке продукције.
Наступ на "Цоол Тоол" фестивалу најавили су и музичари из хард роцк бенда "Цхарна". Ова група је прошле године однијела титулу најбољег бенда на такмичењу "Бањалучка гитаријада", а суд о квалитету њихових наступа донијели су великани регионалне музичке сцене.
Један од најбољих бањалучких Дј-ева Игор Орашчанин, ће "посолити" ноћ својим врхунским ДЈ-ингом и довести публику до музичког делиријума, завршити а уједно и затворити други по реду музички фестивал "Цоол Тоол" у Трну.
Организатори фестивала "Цоол Тоол" су Град Лакташи и Туристичка организација Града Лакташа, док је пријатељ фестивала компанија ОЦБ.
Први наступи на језеру у Трну ће почети од 20 часова.
Улаз на фестивал је бесплатан.
Видимо се!Оставите одговор