Адвокати Србије не раде седмицу дана због убиства Огњановића

Адвокатске коморе Србије и Београда најавиле су да ће адвокати у Србији од данас обуставити рад на недјељу дана због убиства познатог београдског адвоката Драгослава Мише Огњановића.

понедељак, јул 30, 2018 / 11:25

У адвокатској комори је потврђено да адвокати неће радити ни хитне, притворске предмете и наглашено да тим чином адвокатура жели да пошаље јасну поруку "јединства професије и чврсте ријешености да се са оваквим случајевима адвокатура неће мирити".

Обје коморе су најавиле и да ће расписати новчану награду за грађане који тужилаштву доставе вјеродостојне информације које ће довести подизања оптужнице против извршилаца и наручилаца убиства адвоката Огњановића, а висину награде одредиће Управни одбор коморе на сједници, преносе београдски медији.

Претходно је предсједник Адвокатске коморе Србије Виктор Гостиљац рекао да ће овим поводом тражити хитан састанак са министрима правде и унутрашњих послова Србије, као и да се формира посебан истражни тим којег би чинили представници тужилаштва, полиције и адвокатуре у циљу брзог проналажења починилаца.

Тиме би се, како је навео Гостиљац, послала јасна порука свакоме ко мисли да може убити адвоката и проћи некажњено.

Адвокат Драгослав Огњановић /57/ је убијен у суботу увече на Новом Београду, а његов син /26/ је у пуцњави рањен у руку.Оставите одговор