2,6 километара пута кошта 2,6 милиона КМ

СРБАЦ – Предузеће "Нискоградња" из Лакташа, данас је почело изградњу дионице регионалног пута Србац – Прњавор у дужини од 2,6 километара за шта је Влада Републике Српске (РС) преко Јавног предузећа "Путеви РС" обезбиједила 2,6 милиона КМ. Ријеч је о незавршеној дионици овог пута, између насеља Горња Лепеница и Илова, који је изграђен прије седам […]

среда, март 25, 2009 / 10:00

СРБАЦ – Предузеће "Нискоградња" из Лакташа, данас је почело изградњу дионице регионалног пута Србац – Прњавор у дужини од 2,6 километара за шта је Влада Републике Српске (РС) преко Јавног предузећа "Путеви РС" обезбиједила 2,6 милиона КМ.

Ријеч је о незавршеној дионици овог пута, између насеља Горња Лепеница и Илова, који је изграђен прије седам година.

Изградња пута изазвала је велико задовољство грађана двије општине, јер се ранија путна комуникација преко Дервенте или Клашница скраћује за око 30 километара.

"Очекујем да ће радови бити завршени за мјесец дана како је и предвиђено уговором. Веома сам задовољан што смо успјели да ријешимо проблем прекида ове значајне комуникације, јер ћемо сада имати асфалтни пут који задовољава све стандарде, а општини Прњавор отвара најлакшу комуникацију према западу", рекао је Срни начелник прњаворске општине Дарко Томаш.

Начелник општине Србац, Мирко Којић, изразио је задовољство што ће у кратком времену бити асфалтирана једина преостала дионица регионалног пута према Прњавору, док се Србац према Београду и Сарајеву отвара преко Дервенте и Прњавора, те додао да ће овај регионални пут добро доћи и возачима крајишких општина који путују према истоку.Оставите одговор