Званично је: Себија од Изетбеговића, дикректорица Клиничког центра, остала без доктората

Ректор Универзитета у Сарајеву Рифат Шкријељ потписао је рјешење о поништењу доктората Себији Изетбеговић, генералном директору Клиничког центра Универзитета у Сарајеву.

уторак, април 25, 2023 / 09:48

Шкријељ је рекао да је јучерашњим потписом само испоштовао одлуку Управе за инспекцијске послове Кантона Сарајево, на основу чега је Сенат дао сагласност.

Себији Изетбеговић раније је одузето и звање магистра, а јуче је Општински суд у Сарајеву усвојио мјеру осигурања у њеном случају.

У том случају, ни ректор, ни Сенат не могу доносити одлуку о поништењу доктората, међутим то је јуче урађено јер на адресу Сената није стигло никакво рјешење.

"Рјешење сам потписао посљедњи дан остављеног рока Кантоналне управе за инспекцијске послове по изреченој управној мјери, а још од суда нисмо добили", рекао је Шкријељ за телевизију Н1.

Управни одбор Клиничког центра Универзитета у Сарајеву одржаће данас у 16.00 часова сједницу на којој ће расправљати о томе да ли ће Изетбеговићева остати на челу ове здравствене установе.Оставите одговор