Знанственофантастична седмица: ПРОВИНЦИЈА (OUTLAND)

Некада је личио на научнофантастични филм. Данас је ванземни каубојац. Класичан вестерн, пребачен на један од Јупитерових сателита. Тамо стиже нови шериф. Његова жена није одушевљена, што се стално потуца по вукојебинама. Зато бјежи са дјететом, под изговором да оно никада није видјело Земљу. И стално се селило. Јадно. Он, ипак, остаје да заврши посао. […]

среда, децембар 7, 2011 / 05:25

Некада је личио на научнофантастични филм. Данас је ванземни каубојац. Класичан вестерн, пребачен на један од Јупитерових сателита.

Тамо стиже нови шериф. Његова жена није одушевљена, што се стално потуца по вукојебинама. Зато бјежи са дјететом, под изговором да оно никада није видјело Земљу. И стално се селило. Јадно.

Он, ипак, остаје да заврши посао. Сам против свих. На тој станици има много самоубистава и насиља. Он утврђује, уз помоћ нимало ентузијастичне докторке, да је у питању нека дрога. Њу дилује главешина из рударске гилде, како би радници пребацивали норму.

Из великог инатџлука, шериф одбија да се покори фактичком стању. Сви шерифи су то радили прије њега, сви ће послије њега наставити. Тако је на свакој рударској колонији. Опет уз помоћ докторице, убија двојицу професионалних плаћених убица, те црног полицајца с његовог платног списка, за којег се чак мислило да ће му помоћи. Након тога, предвидиво осветнички рокне шаком шефа рударске колоније

Сав изломљен, шаље писмо жени. Нека загрије карту, јер се управо спрема да је стигне. Иду заједно на Земљу.

(Редитељ: Питер Хијамс; Улоге: Шон Конери, Питер Бојл, Френцис Стернхаген)Оставите одговор