Знанственофантастична седмица: БЕСМРТНА (IMMORTEL – AD VITAM)

Фабуларно тотално ван израза. Ово је аудио-видео стрип. Детаљи одјеће, фризура и боја; много су битнији од компактности и смислености приче. Више него благу беспредметност нарације, примјетиће и највећи љубитељи настране научне фантастике. Чак и они који у име жанра, гледају кроз широко размакнуте прсте. Слабо се шта ту темељно и митолошки објашњава. Лебдећа пирамида […]

уторак, децембар 6, 2011 / 05:24

Фабуларно тотално ван израза. Ово је аудио-видео стрип. Детаљи одјеће, фризура и боја; много су битнији од компактности и смислености приче.

Више него благу беспредметност нарације, примјетиће и највећи љубитељи настране научне фантастике. Чак и они који у име жанра, гледају кроз широко размакнуте прсте. Слабо се шта ту темељно и митолошки објашњава.

Лебдећа пирамида изнад Њујорка. Из ње излази староегипатски Хорус, и има седам дана да обави задатак, прије но изгуби бесмртност, и попуни саркофаг. Узима тијело Никопола, борца за људска права мутанатā, осуђеног на 30 година хибернације.

Кључ је забрањена зона у Централ парку; гдје је арктичка температура, а шетају се антартички краљевски пингвини. Хорус хоће да оплоди изабрану Џил. За то му служи Никопол, којег јури дебели сенатор, везан са Еугеником. Генетичком корпорацијом.

Компликовано, зар не?

И све тако, без неког јачег смисла. Или већег буђења одушевљења. Ни сама визуелна појава ликова, није увијек занимљива, често и неувјерљиво изведена. Мада је то највећа вриједност овог остварења.

Крај је у Паризу. Да се редитељ оправда за енглески језик, и друго мјесто радње филма.

Ја ♥ ЊЈ!

(Редитељ: Енки Билал; Улоге: Линда Харди, Томас Кречман, Шарлот Рамплинг)Оставите одговор