ЖИВОТ ДЕЈВИДА ГЕЈЛА (THE LIFE OF DAVID GALE)

Радња се дешава у Тексасу, гдје Дејвид Гејл, професор филозофије у Остину; бива оптужен за силовање. Затим је то повучено, па је оптужен за ново силовање и свирепо убиство своје сараднице. Три дана пред смрт, зове новинарку да направе интервју. Суочена са губитком људског живота, претвара се у истражитеља. На крају се испоставља – да […]

субота, јул 9, 2011 / 06:06

Радња се дешава у Тексасу, гдје Дејвид Гејл, професор филозофије у Остину; бива оптужен за силовање. Затим је то повучено, па је оптужен за ново силовање и свирепо убиство своје сараднице. Три дана пред смрт, зове новинарку да направе интервју.

Суочена са губитком људског живота, претвара се у истражитеља. На крају се испоставља – да је ово трилер. Који на каскаде одмотава, да је сурадница убила сама себе. Свеједно је боловала од леукемије, па су она и момак намјестили да је то учинио Гејл. Како би компромитовали институцију смртне казне.

Систем оставља осуђене да девет година чекају извршење, па они који усљед нових доказа замало испадну невини мученици; управо потврђују да он ради. Зато момак леукемичне иде до краја.

Гејл, и поред тога што је новинарка нашла траку која потврђује невиност, добија смртоносну ињекцију. Избија скандал, а систем се још увијек труди да све одржи под контролом. На крају, новинарка добија још једну касету. Гдје види да је и Гејл све вријеме у игри.

Колико год се профит трудио да спаси Дејвида, овдје се само продуцент жртвовао за убјеђење.

(Редитељ: Алан Паркер; Улоге: Кевин Спејси, Кејт Винслет)Оставите одговор