Живковић: Криза власти због ФБиХ

Замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Милорад Живковић рекао је да ће Управном одбору Савјета за провођење мира у БиХ указати на то да је у БиХ продубљена политичка криза због ситуације у Федерацији БиХ и да се не назире договор у вези са формирањем власти. Он је најавио да ће указати на постојање дуплих […]

четвртак, јул 7, 2011 / 10:19

Замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Милорад Живковић рекао је да ће Управном одбору Савјета за провођење мира у БиХ указати на то да је у БиХ продубљена политичка криза због ситуације у Федерацији БиХ и да се не назире договор у вези са формирањем власти.

Он је најавио да ће указати на постојање дуплих аршина у дјеловању међународне заједнице у БиХ.

"Указаћу на очигледну тежњу да се крши воља једног, или чак два конститутивна народа у БиХ. На мала врата се покушава увести принцип један човјек – један глас, чиме се политичка сцена у БиХ враћа на ону из 1991. године, што је опасно и недопустиво", рекао је Живковић за "Глас Српске".

Он је додао да ће ставити до знања да мијешање међународне заједнице у формирање власти у БиХ не долази у обзир.

Осим политичких проблема, Живковић је рекао да ће чланове Управног одбора ПИК-а обавијестити и о другим отвореним питањима, као што су пресуда суда у Стразбуру у вези враћања војних станова "Ђокић против БиХ", формирање комисије за страдање Срба у Сарајеву.

Управни одбор ПИК-а јуче је започео дводневни састанак током којег ће бити ријечи о главним изазовима са којима ће се БиХ суочити у другој половини ове године, уз посебан осврт на формирање власти.

За данас је најављен разговор чланова Управног одбора ПИК-а са предсједавајућим и замјеницима предсједавајућих парламента БиХ. Предвиђено је да се сва шесторица чланова колегијума обрате члановима Управног одбора ПИК-а, послије чега је планирана получасовна дискусија.Оставите одговор