Жив је Багдади, погођен није

Лидер Исламске државе Абу Бакр ал Багдади вјероватно није био у конвоју који је јуче погођен у близини границе са Сиријом, изјавили су данас високи ирачки званичници. Ирачка војска објавила је раније да је лидер милитаната одвезен аутомобилом са мјеста напада на његову пратњу у једном граду недалеко од границе са Сиријом. Високи безбједносни званичници […]

понедељак, октобар 12, 2015 / 12:53

Лидер Исламске државе Абу Бакр ал Багдади вјероватно није био у конвоју који је јуче погођен у близини границе са Сиријом, изјавили су данас високи ирачки званичници.

Ирачка војска објавила је раније да је лидер милитаната одвезен аутомобилом са мјеста напада на његову пратњу у једном граду недалеко од границе са Сиријом.

Високи безбједносни званичници кажу да прелиминарне информације сада показују да је погођен конвој са исламистима нижег ранга, на челу са локалним полицајцем "Исламске државе" Абуом Саадом ал Карбулијем.

"Након обраде свих информација од наших извора, вјероватније је да Ал Багдади није био у погођеном конвоју", рекао је један званичник.

Он је додао да ирачке власти и даље процјењују ситуацију.

Ово је био најмање трећи напад на Багдадијеву пратњу.Оставите одговор