Земљотрес на Филипинима, погинуло 43 људи

У снажном земљотресу који је данас погодио централни дио Филипина погинуле су 43 особе, саопштили су регионални војни званичници. Према речима пуковника Франсиска Патримонија, најмање 29 особа погинуло је у одронима, док је 10 особа погинуло приликом рушења зграда у граду Гуинхлуган на оствру Негрос. Патримонио је додао да су четири особе изгубиле живот у […]

понедељак, фебруар 6, 2012 / 18:20

У снажном земљотресу који је данас погодио централни дио Филипина погинуле су 43 особе, саопштили су регионални војни званичници.

Према речима пуковника Франсиска Патримонија, најмање 29 особа погинуло је у одронима, док је 10 особа погинуло приликом рушења зграда у граду Гуинхлуган на оствру Негрос.

Патримонио је додао да су четири особе изгубиле живот у другим деловима острва Негрос, на коме су оштећени путеви, мостови и електрични водови, пренео је АфП.

Медији су претходно извијестили да је у потресу, јачине 6,8 степени, који је погодио централни део филипина, живот изгубило 14 особа, док се 40 воде као нестале. Само неколико часова касније, Филипине је погодио још један снажан земљотрес јачине 6,2 степена по Рихтеровој скали.

Потреси су изазвали панику међу грађанима и покренули клизишта која су затрпала десетине кућа.

Надлежни су објавили упозорење на цунами нивоа за централна филипинска острва. Како је саопштено, потреси би могли да узрокују талас од једног метра дуж источне обале острва Негрос и западно од другог по величини филипинског града Цебу.

Земљотрес је регистрован на пет километара од Tајасана, приморског града са око 32.000 становника окружен планинама у провинцији Негрос Оријентал у уском мореузу код острва Негрос на дубини од 20 километара.

zemljotres na filipinima 43 mrtvihОставите одговор