Жељезничар без публике двије утакмице и казна од 8.000 КМ

Фудбалски клуб "Жељезничар" из Сарајева мораће да одигра без публике на Грбавици двије наредне утакмице и плати новчану казну од 8.000 КМ, због националистичког и неспортског понашања својих навијача на посљедњој првенственој утакмици са "Славијом" из Источног Сарајева када су и спалили српску заставу, одлучила је Дисциплинска комисија Фудбалског савеза БиХ. Предсједник Комисије Горан Косорић […]

субота, септембар 8, 2012 / 09:32

Фудбалски клуб "Жељезничар" из Сарајева мораће да одигра без публике на Грбавици двије наредне утакмице и плати новчану казну од 8.000 КМ, због националистичког и неспортског понашања својих навијача на посљедњој првенственој утакмици са "Славијом" из Источног Сарајева када су и спалили српску заставу, одлучила је Дисциплинска комисија Фудбалског савеза БиХ.

Предсједник Комисије Горан Косорић рекао је Срни да је кључни разлог за доношење овакве одлуке био што је ово четврти прекршај навијача "Жељезничара" у првих пет кола.

"У Травнику су показали вандализам уништавањем столица и кориштењем пиротехнике. Против бањалучког `Борца` су на Грбавици користили пиротехнику и имали националистичке испаде. У сусрету са `Звијездом` /Градачац/ убацивали су каменице на терен и користили пиротехнику", појаснио је Косорић и додао да је на посљедњој утакмици са "Славијом" на Грбавици било пиротехнике, национализма и вријеђања челника Фудбалског савеза БиХ.

Он је запитао каква је порука српском народу у БиХ када навијачи "Жељезничара" запале српску заставу, додајући да је за њега запањујуће да су навијачи овог клуба тако негативно расположени.

Према његовим ријечима, Дисциплинска комисија Фудбалског савеза БиХ одлуку је донијела тек на другом гласању, јер у првом није било потребних пет гласова.

"Приликом другог гласања одлука је донесена простом већином“, рекао је Косорић, не желећи да наводи ко је гласао за њу, а ко не.

Он је нагласио да је ова одлука донесена у интересу фудбала и с циљем превенције, посебно, јер се очекује да септембар буде "тежак" због избора.

Косорић је навео да је покренут и дисциплински поступак против шефа Стручног штаба "Жељезничара" Амара Осима и комесара за безбједност на утакмици са "Славијом" Ердијана Пекића.

"Њих су пријавила службена лица да су их вријеђали и псовали. Ми смо од њих затражили изјаве и након проведеног поступка према њима ће бити изречене мјере", истакао је Косорић.

Он је навео и да је ФК "Славија" кажњена са 3.000 КМ због понашања својих навијача на тој утакмици.

"Кажњен је и `Борац` за утакмицу против `Славије` са 2.000 КМ, а `ГОШК` је кажњен са 6.000 КМ због веома лоше организације утакмице са `Жељезничаром“, рекао је Косорић.Оставите одговор