За љубитеље читања – нови електронски читач

Издавачка кућа Барнс & Нобл најавила је нову верзију свог електронског читача Нук. Нова верзија, названа Симпл Тач Ридер, има црно-бијели екран осјетљив на додир, Е Инк који прија очима и, све у свему, много је класичнији е-читач од свог експерименталног брата Нук Колора. Симпле Тоуцх Реадер је, при том, осмишљен да употпуни Нук Колор […]

среда, мај 25, 2011 / 19:35

Издавачка кућа Барнс & Нобл најавила је нову верзију свог електронског читача Нук.

Нова верзија, названа Симпл Тач Ридер, има црно-бијели екран осјетљив на додир, Е Инк који прија очима и, све у свему, много је класичнији е-читач од свог експерименталног брата Нук Колора. Симпле Тоуцх Реадер је, при том, осмишљен да употпуни Нук Колор а не да га у потпуности замијени.

Из компаније Барнс & Нобл кажу да су намјерно поједноставили ствари како би привукли фанове електронских књига који трагају за „једноставним искуством читања“. Оперативни систем је Андроид 2.1 али, за разлику од Нук Колора, нови Нук неће имати приступ свим Андроид апликацијама.

Димензија 5×6,5×0.47 инча (12,7×16,5×1,2 цм), тежак 212 грама, овај уређај је нешто четвртастији од својих претходника и других е-читача на тржишту; има 2ГБ уграђене меморије коју је могуће увећати кроз МикроУСБ слот.

Подржава еПуб и ПДФ фајлове као и ЈПЕГ, ГИФ, ПНГ и БМП.

На први поглед читач је веома сличан ХП ТачПед таблету, док га не окренете и не видите позадину дизајнирану да приања у вашим рукама током маратонских читачких сеанси.

Предња страна нема видљиве типке, али на нук логу је заправо скривена типка, а типке за листање страница су уграђене са стране (наравно, књиге можете листати и преласком прста по екрану).

„Врло је једноставан за коришћење а дивни компактни дизајн га чини најбољим портабл е-читачем у својој класи“, казао је Вилијам Линч, извршни директор у Барнс & Нобл.

„Додајте томе и јединствени живот батерије од мјесец до два дана, најсавршенији дисплеј попут папира који тренутно постоји на тржишту и вајрелес приступ највећој дигиталној библиотеци на свијету“.

Нови уређај је већ је могуће наручити, испорука у САД креће од 10. јуна а цена му је 139 долара.Оставите одговор