Вујошевић се вратио на клупу Партизана

Душко Вујошевић је поново тренер кошаркаша Партизана, пошто је са управом клуба потписао трогодишњи уговор, пише Спортски журнал. Чим се појавила информација да су "црно-бели" раскинули сарадњу са Владом Јовановићем, почеле су и спекулације око повратка Вујошевића. Вујошевић је, међутим, то негирао, али медији ипак наводе да ће он дефинитивно поново водити Партизан. Душко Вујошевић […]

петак, јун 22, 2012 / 15:19

Душко Вујошевић је поново тренер кошаркаша Партизана, пошто је са управом клуба потписао трогодишњи уговор, пише Спортски журнал.

Чим се појавила информација да су "црно-бели" раскинули сарадњу са Владом Јовановићем, почеле су и спекулације око повратка Вујошевића.

Вујошевић је, међутим, то негирао, али медији ипак наводе да ће он дефинитивно поново водити Партизан.

Душко Вујошевић је у три наврата био тренер "црно-белих". Прво је дошао 1986. као 27-годишњак и већ те сезоне освојио је титулу и играо Ф4 Купа шампиона.

Наредне је освојио Куп Радивоја Кораћа, да би каријеру наставио у Гранади. Потом се вратио у Хумску, потом кратко тренирао Црвену звезду, а онда радио шест година у Италији у Бреши, Пистоји и Скаволинију.

По повратку у Југославију тренирао је Будућност и Раднички Крста две сезоне, да би у лето 2001. почео нову еру са Партизаном.

Вујошевић је освојио девет узастопних титула, четири национална Купа, четири трофеја у Јадранској лиги, а играо је и Фајнал фор Евролиге.

Добио је признање најбољег тренера Европе са којим је отишао у московски ЦСКА. Тамо није имао успеха, па се вратио у Партизан где је постао председник Спортског друштва прошле године.

Вујошевић је најтрофејнији тренер у историји "црно-белих" са 20 трофеја, 17 од 2001-2010. године.

Према незваничним информацијама, помоћници Вујошевићу могли би да буду некадашњи играч "црно-белих" Владо Шћепановић и актуелни капитен Петар Божић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор