Вучић: Гашић не може да остане министар одбране

Предсједник Владе Србије Александар Вучић рекао је да Братислав Гашић не може да остане министар одбране након изјаве да "воли новинарке које лако клекну". Премијер Вучић се у име Владе Србије извинио новинарки Телевизије Б92 и свим женама у Србији, поводом изјаве министра Братислава Гашића у Трстенику и истакао да такве ствари не могу да […]

понедељак, децембар 7, 2015 / 14:28

Предсједник Владе Србије Александар Вучић рекао је да Братислав Гашић не може да остане министар одбране након изјаве да "воли новинарке које лако клекну".

Премијер Вучић се у име Владе Србије извинио новинарки Телевизије Б92 и свим женама у Србији, поводом изјаве министра Братислава Гашића у Трстенику и истакао да такве ствари не могу да се догоде никоме, или не смеју да се догоде.
Додао је да не постоји оправдање за Гашићеву изјаву и да он, упркос добром обављању посла у Министарству одбране, не може да остане министар.

Министар Гашић је након посјете "Првој петолетки намјенској" пришао новинарима и упитао да ли их је портпарол Министарства одбране држао све вријеме напољу. Затим је, видјевши новинарку која клечи, додао: "Што волим ове новинарке које овако лако клекну".

Изјаву су јасно забиљежиле камере и микрофони новинарских екипа, а она се убрзо појавила на Јутјубу и раширила по друштвеним мрежама.

Гашић се накнадно извинио новинарки Златији Лабовић али и јавности, рекавши да нема оправдање и да се искрено каје због изјаве.

На понашање министра одбране премијер Александар Вучић је изјавио да је шокиран и да за такву изјаву, коју сматра не само непримјереном, већ и непристојном, нема оправдања.
Гашићева изјава изазвала је оштра реаговања и новинарских удружења која траже смјену министра одбране и позивају на бојкот и протест.

Реаговале су и предсједница Владиног Координационог тијела за родну равноправност Зорана Михајловић, повјереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, предсједница скупштинског одбора за културу и информисање Весна Марјановић.

Повјереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић оценио је Гашићеву изјаву као невјероватну, чак и за наше прилике.0 КОМЕНТАРА

 1. Hahahaha, a kod nas žalosna nam majka, kod nas car Aneseri kaže novinarki, da nije njegov tip, zabrani novinarima lazak u palatu predsjednika kao da mu je to očevina, i svakako još vrijedja novinare. I, ne samo novinare.
  Nazove vlasnika TV kuće i psuje mu mamicu u usta.

  Divljak divljački postupa.

  Sve , sve, ali ostali novinari koji su tom sramotnom činu prisustvovali, nisu ni ljudi, ni kolege.
  Zapravo su kukavice, poslušnici, udvorice kad niko od prisutnih ne istupi i ne održi mu slovo. A, onda jedan po jedan da istupaju , da se uhvate za ruke i izadju, da ga bojkotuju.

  Sve dotle dok napad na jednog čovjeka, ne osude i ostali tu prisutni, rudonja može da muče i da nas pljuje dok god hoće, i kad god mu padne na nepamet.

Оставите одговор