Виндовс 8 шаље Мајкрософту податке о активностима корисника

Скривена функција Виндовса 8 под називом Виндовс смарт скрин шаље Мајкрософту информацију о свакој апликацији коју је корисник преузео са интернета, пробао да инсталира или инсталирао у оперативни систем, изјавио је програмер Надим Кобејси, који је и открио ову функцију. Сврха Сматр скрина је наводно да заштити корисника од злонамјерног софтвера. Подаци се шаљу када […]

понедељак, август 27, 2012 / 20:27

Скривена функција Виндовса 8 под називом Виндовс смарт скрин шаље Мајкрософту информацију о свакој апликацији коју је корисник преузео са интернета, пробао да инсталира или инсталирао у оперативни систем, изјавио је програмер Надим Кобејси, који је и открио ову функцију.

Сврха Сматр скрина је наводно да заштити корисника од злонамјерног софтвера. Подаци се шаљу када корисник покреће програм за инсталацију.

„Инфорамција се шаље моментално о свакој апликлацији, коју преузимате и инсталирате. Ово је врло озбиљно питање повјерења за кориснике, у погледу сарадње Мајкрософта са органима власти и спремности да се подаци дају државним структурама" – примјећује Кобејси.

Функција Смарт скрин је по "дифолту" укључена. Ако се искључи (а то није једноставно), онда ће Виндовс упорно подсјећати корисника на то да је поново активира.Оставите одговор