Велика коалиција у Сребреници на видику

Предсједници сребреничког СНСД-а, СДС-а, СДП-а и СББ-а БиХ усагласили су данас платформу политичког дјеловања скупштинске већине у овој општини, коју нису потписали, него ће текст доставити главним одборима ових странака на давање сагласности. Предсједник сребреничког СНСД-а Радомир Павловић изјавио је да је сачињена платформа дјеловања политичких партија које се залажу за промјене и нови начин […]

среда, децембар 5, 2012 / 18:33

Предсједници сребреничког СНСД-а, СДС-а, СДП-а и СББ-а БиХ усагласили су данас платформу политичког дјеловања скупштинске већине у овој општини, коју нису потписали, него ће текст доставити главним одборима ових странака на давање сагласности.

Предсједник сребреничког СНСД-а Радомир Павловић изјавио је да је сачињена платформа дјеловања политичких партија које се залажу за промјене и нови начин вођења политике у овој општини у интересу побољшања стања, развоја ове средине и бољег живота њених грађана на бази кориштења овдашњих богатих природних ресурса.

"Сачекаћемо коначно објављивање изборних резултата и мишљење страначких централа о овој платформи да бисмо приступили потписивању споразума о формирању скупштинске већине у општини Сребреница", рекао је Павловић.

Он је навео да ове четири странке са два ХДЗ-а чине власт на нивоу БиХ и да учесници данашњег састанка то желе да пренесу и на локални ниво, јер је таква сарадња могућа.

Предсједник сребреничког СДП-а БиХ Хакија Мехољић оцијенио је сачињену платформу прихватљивом за ову странку и додао да на основу ње треба наставити рад и договоре, ако буду верификовани изборни резултати за ову општину и страначке централе дају сагласности.

Мехољић је оцијенио да ове четири странке имају скупштинску већину према непотврђеним изборним резултатима и да су се разговори водили уз уважавање, без икаквих уцјена.

"Потребно је међусобно уважавање за даљи рад у интересу свих становника Сребренице, на шта нисам наишао на јучерашњим разговорима са представницима СДА и СБиХ, који уцјењују и кажу да нисам Бошњак уколико не прихватим оно што они желе, што значи да са њима нема разговора и политичког дијалога", рекао је Мехољић.

Он је истакао да постоји и приједлог споразума о расподјели руководних функција у општини уколико ове четири партије прихвате платформу.

Предсједник сребреничког СДС-а Момчило Цвјетиновић рекао је да ове четири странке имају 14 одборника који би чинили скупштинску већину по непотврђеним изборним резултатима, али остаје да се сачека рјешавање жалбе на изборне нерегуларности, коју је овлаштени представник "Коалиције за Републику Српску" у Сребреници – предсједник СНСД-а Милорад Додик најавио, и та жалба није условљена овом платформом.

"Уколико се жалба прихвати или не дође до међустраначког договора о формирању скупштинске већине, неминовно је понављање избора, што српске странке не оспоравају", каже Цвјетиновић.

Предсједник сребреничког СББ-а БиХ Садмир Нукић, такође, је истакао да се мора разговарати о формирању локалне власти са свим странкама и да су ове четири партије показале спремност да обезбиједе скупштинску већину и раде у интересу свих грађана Сребренице.

"СДА не жели да се договара и намећу своје ставове проглашавајући СББ И СДП издајницима бошњачког народа за све што ураде. Нисмо издајници и циљ нам је да штитимо интересе и српских и бошњачких и других грађана у сребреничкој Скупштини општине", рекао је Нукић.

Платформом се дефинишу учешће, међусобни односи, начин и принципи рада у локалној власти, који ће се разрадити уколико се сагласе страначке централе и ако се прогласе резултати избора и не дође до њиховог понављања.

Данашњем усаглашавању ове платформе, осим локалних страначких лидера, присуствовали су и чланови Главног одбора СНСД-а Данијел Драгичевић и Душан Петровић, члан Главног одбора СДП-а БиХ Мирсад Ђапо и СББ-а БИХ Абдурахман Малкић.0 КОМЕНТАРА

 1. Teško, ali kad je novac u pitanju sve je moguće. Ta skupštinska većina bila protiv načelnika g.Durakovića. Male su šanse da uspiju, s obzirom da g. Duraković ima podršku najače zemlje na svijetu.
  Sjetite se šta je prošle sedmice izjavio pred novinarima, kad su ga pitali da li će biti potvrđeni rezultati izbora, po kojima on treba da bude načelik. G.Duraković je izjavio da su veće šanse da RS ocijepi od BiH, nego da on ne bude načelnik.
  Podsjećam da je samo budžet opštine Srebrenica negdje oko 9 mil KM, plus ostali grantovi, koji dolaze u vidu donacija. Valja to potrošiti.

 2. Јебем ли га, ја сам био убијеђен да је дефиниција бојкота нешто сасвим друго. Волим само ову СНСД-овску принципијелност…..додуше, можда сам био у заблуди и око дефиниције референдума.
  Све је боље од бојкота, али, ово је доказ да је некоме језик много бржи од памети.

 3. Kolektivni IQ Srba u RS je toliki da ih Laktaški Vo može hiljadu puta naložiti na nacinalistička sranja a onda kroz par mjeseci uraditi ono što je njegovoj guzici u interesu.

  I oni se svaki put prime a on ih svaki put izjebe i sve tako dok mutavi Srbi ne izumru od gladi bolesti ili čega sličnog jer neće imati ni za hljeba ni za lijeka.

  A vjerujem i kad budu krepavali od gladi ili bolesti zadnje riječi će im biti „pojačaj der dnevnik da čujem šta je Mile rekao turcima“

  Samo naprijed braćo Srbi neće nama trebati ni beogradski pašaluk jer neće imati ko u njemu živjeti !!!

 4. Malo se piše o inicijativi „Prvi mart“… Ista ekipa koja je organizovala i finansirala bošnjačku ujdurmu sa lažnim prijavama u Srebrenici ima novi cilj – organizovati sličnu ujdurmu u čitavoj Srpskoj i sa 100 hiljada novih Bošnjaka u Srpskoj obezbjediti dovoljno glasova da Srbi izgube pravo veta u Sarajevu. Ideja je OK, treba je respektovati. Očekujem da prvomartovska kampanja, po ugledu na onu srebreničku krene nakon popisa stanovništva u BiH.

  Takvim inicijativama se na put mora stati a ovo sa idejom – zavadi pa vladaj – moglo bi biti ponajbolje i najbrže rješenje.

Оставите одговор