Ватерполисти први, побијеђена Аустралија

Ватерполисти Србије су савладали Аустралију резултатом 12:9 (5:3, 2:1, 3:2, 2:3) у 3. колу групе Б и тако обезбиједили прво мјесто на табели и директан пласман у четвртфинале Свјетског првенства у Шангају. "Делфини" који су без грешке одиграли прву фазу такмичења, тако су се придружили Мађарској, Италији и Хрватској у четвртфиналу, а следећи меч ће […]

петак, јул 22, 2011 / 14:35

Ватерполисти Србије су савладали Аустралију резултатом 12:9 (5:3, 2:1, 3:2, 2:3) у 3. колу групе Б и тако обезбиједили прво мјесто на табели и директан пласман у четвртфинале Свјетског првенства у Шангају.

"Делфини" који су без грешке одиграли прву фазу такмичења, тако су се придружили Мађарској, Италији и Хрватској у четвртфиналу, а следећи меч ће играти у уторак од 9 и 20 часова по нашем времену. Ривал ће бити побједник дуела највјероватније Њемачка другопласирани тим из групе Д, која у осмини финала игра са Јапаном, трећепласираним из групе Ц.

Изабраници Дејана Удовичића су брзо преузели контролу у дуелу са Аустралијанцима, а након што су у режији веома расположеног Филипа Филиповића повели са 3:1 нису допуштали ривалу да се врати у игру иако се не може рећи да су све вријеме у базену играли под "пуним гасом".

Кључна за побједу Србије била је реализација играча више, што су потврдиле двије лијепе акције за Пијетловића, а меч је преломљен почетком треће дионице када су Андрија Прлаиновић и Стефан Митровић погодили за серију 4:0 и великих 9:4.

Аустралијанци су у неколико наврата успијевали да се тргну и нађу рјешење за нашу одбрану, али не и да озбиљније угрозе "делфине" јер су им експресно одговарали Удовичић и Митровић.

Најефикаснији је био сјајни Филиповић са пет голова, по два су постигли Удовичић, Пијетловић и Митровић, а један гол је постигао Прлаиновић.Оставите одговор