Узбудљив реми Грка и Пољака на старту

Пред препуним Националним стадиону у Варшави селекције Пољске и Грчке отвориле су 14. Европско првенство ремијем 1:1 (1:0) Осим голова, навијачи су могли да уживају у занимљивом мечу, са доста шанси, а нису изостала ни узбуђења пошто су оба тима добила по црвени картон, док су Грци промашили пенал за преокрет. Пољска је повела голом […]

петак, јун 8, 2012 / 20:53

Пред препуним Националним стадиону у Варшави селекције Пољске и Грчке отвориле су 14. Европско првенство ремијем 1:1 (1:0)

Осим голова, навијачи су могли да уживају у занимљивом мечу, са доста шанси, а нису изостала ни узбуђења пошто су оба тима добила по црвени картон, док су Грци промашили пенал за преокрет.

Пољска је повела голом Роберта Левандовског главом у 17. минуту, а коначан резултат потавио је резервиста Димитрис Салпингидис у 51. минуту. Шансу да Грцима донесе побједу пропустио је Карагунис.

Пољаци су очекивано доминирали у првих 45 минута, стварали шансе, а одбрану Грчке углавном су пробијали по десној страни. Управо је после акције по том дијелу терена прорадио тандему Борусије Дортмунд, Лукап Пишчек је центрирао, а Левандовски је главом савладао Халијаса за 1:0.

Услиједио је притисак Пољака, Грци су се мучили са организацијом па је очекиван и други гол једног од домаћина ЕП. Агонија Грка настављена је и у финишу првог дијела када су остали са десет играча због другог жутог картона Сократеса Папастатопулоса.

Ипак, селектор Хелена Фернандо Сантос је направио прави потез на полувремену и у игру увео 30-годишњег Димитриса Салпингидиса. Искусни нападач је већ у 52. минуту изједначио после лоше интервенције голмана и одбране Пољске.

Гол Грчке враћа у меч, а руши игру Пољака који 20 минута касније остају без једног играча. Због фаула је искључен голман Шћесни који је направио пенал, али је резервиста Пжемислав Титон одбранио ударац Карагуниса у доњи десни угао.Оставите одговор