Увелико се гради на водоплавном подручју: Хоће ли Добој опет под воду као 2014?

Група грађана Да се не понови мај 2014 затражила је од Владе РС, Министарства водопривреде и републичког тужилаштва да утврде одговорност представника Вода Српске, водне инспекције, градске управе и других институција за двадесетгодишње дозвољавање, неспречавање и толерисање градње и депоновања материјала на водоплавном подручју због чега је Добој био и остао угрожен од поплава.

понедељак, новембар 2, 2020 / 09:17

На ужем градском подручју на више од десет локација уз корито ријеке Босне изграђени су објекти и депонован материјал који утичу на угроженост Добоја од поплава и пријете да би се мај 2014. године могао поновити.

Корумпирани представници Вода Српске, градске управе, водне инспекције и других институција дозвољавали су и толерисали градњу и депоновање материјала који су били изричито законски забрањени, а добојско тужилаштво није кривично гонило одговорне по службеној дужности и пријавама.

Без утврђивања одговорности неће бити спријечена градња и депоновање материјала на водоплавном подручју, која је настављена и након поплава 2014. године.Оставите одговор