Уранио конкурс за културне пројекте

Mинистарство просвјете и културе је објавило конкурс за суфинансирање културних пројеката. Конкурс је ове године објављен у јануару, за разлику од прошле када су културни дјелатници за буџетски новац конкурисали у мјесецу априлу. Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић позвао је јуче све институције и организације које се баве културом да се пријаве […]

петак, јануар 14, 2011 / 15:45

Mинистарство просвјете и културе је објавило конкурс за суфинансирање културних пројеката.

Конкурс је ове године објављен у јануару, за разлику од прошле када су културни дјелатници за буџетски новац конкурисали у мјесецу априлу.

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић позвао је јуче све институције и организације које се баве културом да се пријаве на конкурс.

-Важно је да подржимо пројекте које воде наше институције културе, али и многи други у областима ликовне, музичке, књижевне и друге креације – рекао је Касиповић новинарима.

Касиповић је додао да се дешава да добри пројекти остану мимо конкурса и мимо средстава зато што поједине институције закасне и не доставе потребну документацију на вријеме, па је наглашено да конкурс траје до краја јануара.

Нема пара за филм

Уминистарству кажу да су настојали да обухвате све области, али због тешке финансијске ситуације неће бити могућности да се подржи филм.

-Биће кориштена свака друга могућност да се нађу средства и за ове намјене – рекао је министар Касиповић, не прецизирајући на шта мисли.

С обзиром да се ове године обиљежава 50 година од додјеле Нобелове награде Иви Андрићу, посебна пажња ће бити усмјерена ка овом догађају. Конкретно, Влада РС ће формирати посебан организациони одбор за обиљежавање тог јубилеја.Оставите одговор