Угљевички хармоникаши побједници фестивала "Земља је наш заједнички дом"

Оркестар хармоника "Алекса Шантић" из Угљевика апсолутни је побједник Фестивала "Земља је наш заједнички дом" који се од 18. априла одржава у руском граду Јекатеринбургу. Апсолутни смо побједници међу 16 земаља које су учествовале на фестивалу. Гран при нам је синоћ уручио министар културе свердловске области, односно града Јекатеринбурга, рекао је за Срну вођа оркестра […]

уторак, април 22, 2014 / 12:24

Оркестар хармоника "Алекса Шантић" из Угљевика апсолутни је побједник Фестивала "Земља је наш заједнички дом" који се од 18. априла одржава у руском граду Јекатеринбургу.

Апсолутни смо побједници међу 16 земаља које су учествовале на фестивалу. Гран при нам је синоћ уручио министар културе свердловске области, односно града Јекатеринбурга, рекао је за Срну вођа оркестра Славко Николић.

Он је изразио посебно задовољство што су, како наглашава, српском традиционалном музиком одушевили публику и успјели да побиједе учеснике из 16 земаља "од Русије до Америке".

Синоћњи концерт одржан је у згради филхармоније милионског града Јекатеринбурга.

Прва, друга и трећа награда биће уручене данас.

Оркестар хармоника "Алекса Шантић" из Угљевика учествовао је као једини представник из БиХ на Фестивалу "Земља је наш заједнички дом", који се од 1982. године одржава у Јекатеринбургу, у Русији.

Осим у такмичарском, они су наступили и у ревијалном дијелу фестивала, а гостовали су и на руској националној телевизији као један од запаженијих учесника.

Оркестар хармоника из Угљевика учествовао је ове године и у културном дијелу програма Олимпијаде у Сочију.Оставите одговор