Удружење новинара РС: Вучуревићева бахатост

Управни одбор Удружења новинара Републике Српске изразио је протест због бахатог понашања градоначелника Требиња Славка Вучуревића према новинарима.

понедељак, фебруар 25, 2013 / 13:10

У саопштењу Удружења се наводи да је Вучуревић на конференцији прошле седмице бацио диктафон на новинара Небојшу Вукановића, те непримјерено комуницирао са осталим новинарима.

Управни одбор овог удружења изражава забринутост због праксе нове администрације у градској управи да комуникацију са медијима сведу на минимум и искључиво уз претходно достављање питања писаним путем.

Управни одбор сматра да градоначелник Требиња умјесто забрана мора да осигура новинарима нормалне услове за рад у градској администрасцији, те да им омогући приступ информацијама у складу са законским прописима Српске.

У саопштењу се додаје да лично незадовољство Вучуревића радом појединих медија не може бити повод за увођење недемократских препрека за рад новинара.0 КОМЕНТАРА

  1. POZDRAVLJAM I PITAM

    Pozdravljam reakciju Udruženja novinara. Do posljednjeg slova. Jednom. Dvaput. Tri puta pozdravljam. I žalim što nije još žešća. Da je imalo novinarske kolegijalnosti Vučurević bi morao biti kažnjen zbog svoje bahatosti. Medijskom tišinom i bjelilom. U Novinama ostaviti prazan stubac iznad kojeg bi pisalo (recimo): „Mjesto za tekst o Aktivnostima administracije Trebinja“, na TV emitovati „mali predah“ od par minuta sa motivima Trebinja, na radiju prigodne džinglove tipa „vijesti iz Trebinja izostale su zbog bahatosti gradske administracije“. I tako činiti najmanje 15 dana.

    Pitam: šta ono „Udruženje novinara“ reče kad Milorad Dodik Vladi Trišiću izgovori sve one gadosti!?

    Da li je to ta objektivnost, nepristrasnost, jednak pristup, izbalansiranost, politička neutralnost…

  2. Непојмљиво али истинито, осорна и надмена особа из Требиња која глуми и копира бахатост и надменост биг-боса из ……., је највећа брука ПДП-а и Младена Иванића. Ту особу треба вратити у колибу у којој се родио, и нека се дозива са брда на брдо, јер једино то и зна радити.

Оставите одговор