Удружење новинара: Пустите нас да радимо свој посао

Управни одбор упутио је протест због одлуке надлежних у згради Админстративног центра Владе који су новинарима и фоторепортерима више дневних листова забранили улазак у зграду током одржавања донаторске вечери предсједника Републике Српске. Удружење новинара оцијенило је недопустивим и забрану тонског снимања суђења бившем начелнику Брода Миловану Череку у Окружном суду у Бањој Луци, иако су […]

четвртак, децембар 27, 2012 / 12:33

Управни одбор упутио је протест због одлуке надлежних у згради Админстративног центра Владе који су новинарима и фоторепортерима више дневних листова забранили улазак у зграду током одржавања донаторске вечери предсједника Републике Српске.

Удружење новинара оцијенило је недопустивим и забрану тонског снимања суђења бившем начелнику Брода Миловану Череку у Окружном суду у Бањој Луци, иако су телевизијске куће за то имале потребну дозволу, коју су дан раније без проблема, искористили.

"Сматрамо да је нелогично да се на, за јавност отвореном дијелу процеса, забрани узимање тонског записа са суђења", наводи се у саопштењу.

Управни одбор Удружења новинара оцијенио је недопустивим и да се фоторепортерима дневних листова из Бање Луке забрани фотографисање доласка званичника Србије на аеродрому у Маховљанима.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор