Удружење новинара: Пустите нас да радимо свој посао

Управни одбор Удружења новинара Републике Српске позвао је све институције у Српској да омогуће новинарима да без икаквих нелогичних забрана раде свој посао. Управни одбор упутио је протест због одлуке надлежних у згради Админстративног центра Владе који су новинарима и фоторепортерима више дневних листова забранили улазак у зграду током одржавања донаторске вечери предсједника Републике Српске. […]

четвртак, децембар 27, 2012 / 12:33

Управни одбор Удружења новинара Републике Српске позвао је све институције у Српској да омогуће новинарима да без икаквих нелогичних забрана раде свој посао.

Управни одбор упутио је протест због одлуке надлежних у згради Админстративног центра Владе који су новинарима и фоторепортерима више дневних листова забранили улазак у зграду током одржавања донаторске вечери предсједника Републике Српске.

Удружење новинара оцијенило је недопустивим и забрану тонског снимања суђења бившем начелнику Брода Миловану Череку у Окружном суду у Бањој Луци, иако су телевизијске куће за то имале потребну дозволу, коју су дан раније без проблема, искористили.

"Сматрамо да је нелогично да се на, за јавност отвореном дијелу процеса, забрани узимање тонског записа са суђења", наводи се у саопштењу.

Управни одбор Удружења новинара оцијенио је недопустивим и да се фоторепортерима дневних листова из Бање Луке забрани фотографисање доласка званичника Србије на аеродрому у Маховљанима.0 КОМЕНТАРА

  1. Zasto se ovo udruzenje ne oglasi kad je predsjednik javno pred kamerama zazelio jednom novinaru da umre, odnosno da ga strefi infarkt, ili kad je vulgarno izvrijeđao novinarku agencije beta. Pazi ovaj prevrtljivac Jerinić da se ne zamjeri Laktašenku.

  2. Jerinicu je sigurno naredila Kusmukaca, kao sto mu je naredila i da organizuje okrugli sto o pisanju portala zbog svih onih komentara koji su pokazali da je niko ziv ne vari. Kad je vidjela da je Dzeri pozvao i Danijela Simica letjelo je perje.Saka od sto je smijesna.B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *