У сјенци Пељешког моста: Хрват са Бакиром опуштено о НАТО

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић примио амбасадора Републике Хрватске Ивана Дел Векија

четвртак, мај 3, 2018 / 22:16

Саговорници су размијенили мишљења о ситуацији у Босни и Херцеговини и регији. Током разговора је истакнуто да Босна и Херцеговина има пуну подршку Републике Хрватске на путу евроатлантских интеграција.

Констатовано је да су Босна и Херцеговина и Република Хрватска пријатељске земље, али да постоји низ отворених питања чије би рјешавање допринијело да се билатерални односи крећу узлазном путањом.

Предсједавајући Изетбеговић је истакао да је неопходно сва отворена питања рјешавати искреним политичким дијалогом, али и на нивоу стручних међудржавних комисија које би понудиле конкретна рјешења. Нагласио је да је потребно да тај дијалог буде интензивнији, те да се одвија уз пуно међусобно уважавање.

Изетбеговић је поновио амбасадору Дел Векију раније усвојене званичне ставове Предсједништва БиХ о градњи Пељешког моста, напомињући да се ово отворено питање треба ријешити разговорима у духу добросусједских односа и уз гарантовање права Босни и Херцеговини која јој припадају по Конвенцији УН о праву мора (УНЦЛОС).Оставите одговор