Tурска распоређује трупе на сиријској граници

Турска је почела распоређивање трупа дуж границе са Сиријом, након што је ова земља оборила један њен авион изнад Средоземља прошле седмице, рекао је данас турски званичник. “Могу да потврдим да је у току распоређивање трупа дуж границе у провинцији Хатај. Турска предузима мјере предострожности након што је њен авион оборен”, рекао је неименовани званичник. […]

четвртак, јун 28, 2012 / 13:01

Турска је почела распоређивање трупа дуж границе са Сиријом, након што је ова земља оборила један њен авион изнад Средоземља прошле седмице, рекао је данас турски званичник.

“Могу да потврдим да је у току распоређивање трупа дуж границе у провинцији Хатај. Турска предузима мјере предострожности након што је њен авион оборен”, рекао је неименовани званичник.

Он је додао да не зна колико војника или возила је пребачено, осим да се сада налазе у пограничним областима Јајладаги, Алтинозу и Рејханли у провинцији Хатај.

Званичник каже да су на граници распоређени и протиавионски топови.

Он није могао да потврди медијске наводе о кретању трупа дуж источне границе у провинцијама Газиантеп и Санлиурфа.

Турска новинска агенција ДХА јавила је да је турски војни конвој, укључујући противавионске ракетне бацаче, кренуо из војне базе у близини сиријске границе.Оставите одговор