Тумбаковић и Вермезовић се враћају у Партизан

Владимир Вермезовић у петак ће на сједници УО ФК Партизан бити промовисан у новог тренера првог тима. Поред тога, мјесто спортског директора преузеће најуспјешнији тренер у историји клуба Љубиша Тумбаковић, а директор омладинске школе биће Момчило Вукотић. Вермезовић ће на клупи црно-белих замијенити Израелца Аврама Гранта који је у четвртак напустио тим због личних разлога […]

петак, мај 18, 2012 / 00:21

Владимир Вермезовић у петак ће на сједници УО ФК Партизан бити промовисан у новог тренера првог тима.

Поред тога, мјесто спортског директора преузеће најуспјешнији тренер у историји клуба Љубиша Тумбаковић, а директор омладинске школе биће Момчило Вукотић.

Вермезовић ће на клупи црно-белих замијенити Израелца Аврама Гранта који је у четвртак напустио тим због личних разлога и тако постати практично шести тренер који је водио црно-беле у последњих пет шампионских година.

Осим Гранта на клупи Партизана сједили су Мирослав Ђукић, Славиша Јокановић, Горан Стевановић и Александар Станојевић.

Вермезовић, иначе бивши играч црно-белих, на клупи Партизана сједио је од јануара 2004. до октобра 2005. године. Са њим на челу клуб из Хумске је последњи пут презимио у Европи, али су му навијачи црно-белих замјерили пораз од Макабија из Петах Тикве и испадање у последњем колу квалификација за Лигу шампиона од словачке Артмедије.

Након Партизана радио је у Спартаку из Трнаве и јужноафричком клубу Кајзер Чифсима. Прије тога био је помоћник управо Тумбаковићу од 2000. до 2002. године. Тумбаковић је најуспјешнији тренер у историји клуба са освојених шест титула првака и три Купа.Оставите одговор