Троје повријеђених у пожару у Рафинерији Брод

Пожар је избио око 8 сати на једном од постројења Рафинерије. Убрзо је локализован, рекла је портпарол Центра јавне безбједности Добој. Јутрос око 8 сати у Рафинерији нафте у Броду избио је пожар, потврђено је из Центра јавне безбједности Добој. – Пожар је избио око 8 сати на једном од постројења Рафинерије. Убрзо су га […]

понедељак, јануар 31, 2011 / 16:49

Пожар је избио око 8 сати на једном од постројења Рафинерије. Убрзо је локализован, рекла је портпарол Центра јавне безбједности Добој.

Јутрос око 8 сати у Рафинерији нафте у Броду избио је пожар, потврђено је из Центра јавне безбједности Добој.

– Пожар је избио око 8 сати на једном од постројења Рафинерије. Убрзо су га локализовали припадници ватрогасне јединице Рафинерије, рекла је портпаролка Центра јавне безбједности Добој, Љерка Станимировић.

Повријеђени радници

Потврдила је и како су рањена три радника Рафинерије, те да су превезени у добојску болницу.

Портпарол Опште болнице Свети апостол Лука Добој, Љубинко Ћурић, потврдио је како су тројица повријеђених радника изван животне опасности.

– Радници повријеђени у пожару у Рафинерији смјештени су на одјел хирургије и нису у животној опасности, рекао је Ћурић.

Бродска полиција те инспектори Центра јавне безбједности врше увиђај, након чега ће бити познато више детаља.

До експлозије и пожара у Рафинерији нафте у Босанском Броду дошло је усљед пуштања у рад једне од резервних пумпи, потврдио је за Фену Раде Видаковић из сектора за информирање „Оптима групе“.

Кратки спој

– Дошло је до кратког споја и експлодирала је уводна кутија високонапонских каблова на електромотору пумпе, тврди Видаковић и додаје да је пожар избио на секцији 35 – за хидродесулфуризацију дизел-горива.

– Осим тренутног и кратког пламена експлозија није изазвала никакве пожаре, нити је било емисије штетних плинова или излијевања штетних материјала. Рафинерија нафте је наставила нормалан рад, рекао је Видаковић.

Наводно је и 20. децембра прошле године у Рафинерији избио пожар, али је заташкан. Радник Рафинерије, који је проговорио за медије, рекао је како је тада цијело постројење могло ‘отићи у ваздух’.

Исти радник, који је због сигурности радног мјеста остао анониман, рекао је како услови рада у Рафинерији нису задовољавајући.

Градоначелинк Славонског Брода чак је подигао тужбу против Рафинерије због загађења.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *