Тра ла ла ла машиновођа сам ја!

Машиновође "Жељезница Републике Српске" саопштиле су данас да ће возове покренути чим буду испуњни њихови основни захтјеви, а то су, осим укидања суспензија, повлачење дисциплинских пријава и пријем код предсједника РС Милорада Додика. Они наводе да ће одмах по испуњавању ових захтјева покренути возове да, како су и обећали пресједнику Додику, привреда и грађани не […]

недеља, новембар 13, 2011 / 19:09

Машиновође "Жељезница Републике Српске" саопштиле су данас да ће возове покренути чим буду испуњни њихови основни захтјеви, а то су, осим укидања суспензија, повлачење дисциплинских пријава и пријем код предсједника РС Милорада Додика.

Они наводе да ће одмах по испуњавању ових захтјева покренути возове да, како су и обећали пресједнику Додику, привреда и грађани не би трпјели посљедице кризе која је изазвана, према њиховим тврдњама, неодговорношћу генералног директора ЖРС Драгана Савановића и Управе предузећа.

У саопштењу се каже да Управа ЖРС још није успјела да организује превоз путника, док се превоз робе обавља у незнатном обиму.

Машиновође истичу да се не противе утврђивању одговорности због проузроковане штете, али да ту одговорност може утврдити само непристрасна и објективна комисија.

Машиновође су од 10. октобра у штрајку и траже исплату разлике у заостатку додатка на плату који се у стручној терминологији назива километар, као и даљу исплату километра по раније утврђеној цијени од 2,4 КМ.

Влада РС формирала је трочлану радну групу која треба да сачини приједлог рјешења за успостављање потпуног жељезничког саобраћаја, након што су машиновође обуставиле рад.0 КОМЕНТАРА

  1. Синдикат Жељезнице је подијељен и машиновође су колатерал који остаје сам. Ипак су нам јебали знање више него што смо свјесни. Нема више радникчке класе, синдиката… Репрезентативан ће остати само овај синдикат буџетских „радника“ и Мишићка. Фуј!

    А ова глупост коју изваљује Динкић нема нигдје упориште, можда у некој секташкој литеретури коју производе ови што су нас јебали у памет. А да су нас јебали – јесу!

Оставите одговор