Toполовић: Криза не утиче на улагања у Лакташима

Начелник општине Лакташи Милован Тополовић рекао је да је, упркос финансијској и економској кризи, могуће остварити позитивне резултате, о чему свједоче бројни реализовани пројекти. Тополовић је рекао да су Стратегијом развоја општине дефинисани приоритети до 2015. године, те истакао пројекат водоводног система Маглајани – Кришковци укупне вриједности око осам и по милиона КМ. Радови на […]

понедељак, септембар 5, 2011 / 10:26

Начелник општине Лакташи Милован Тополовић рекао је да је, упркос финансијској и економској кризи, могуће остварити позитивне резултате, о чему свједоче бројни реализовани пројекти.

Тополовић је рекао да су Стратегијом развоја општине дефинисани приоритети до 2015. године, те истакао пројекат водоводног система Маглајани – Кришковци укупне вриједности око осам и по милиона КМ. Радови на пројекту Маглајани су при крају, изграђена је примарна водоводна мрежа, а идуће године ће пројекат бити потпуно завршен.

Он је за "Фокус" изјавио да је значајан пројекат изградња пјешачке стазе Гламочани – Клашнице која ће бити дуга 19,5 километара, а у мјесту Гламочани ради се и један мост с подвожњаком који ће омогућити сигурнији прелаз пјешака, као и неколико асфалтних путева.

Тополовић је истакао добру сарадњу са Владом Српске, с којом је општина проводила различите пројекте, посебно када је ријеч о санацији и изградњи школа, а уз помоћ средстава Развојног програма Владе реализовано је неколико пројеката.

Он је рекао да је у општини Лакташи најмањи проценат незапослених – око 18,5 одсто, док је републички просјек око 39 одсто. У ово ј општини запослено је око десет хиљада радника, а има 2 600 пензинера и 2 700 незапослених.Оставите одговор