Теодосић најбољи играч Европе

Милош Теодосић је добио признање за најбољег играча Европе у 2010, по избору ФИБА Европе. Плејмејкер репрезентације Србије и Олимпијакоса освојио је двоструко више гласова навијача од Шпанца Пау Гасола, док је центар Лејкерса био нешто бољи по мишљењу експерата. Теодосић је у прошлој сезони изабран и за најкориснијег играча Евролиге, а заузео је мјесто […]

субота, фебруар 19, 2011 / 13:35

Милош Теодосић је добио признање за најбољег играча Европе у 2010, по избору ФИБА Европе.

Плејмејкер репрезентације Србије и Олимпијакоса освојио је двоструко више гласова навијача од Шпанца Пау Гасола, док је центар Лејкерса био нешто бољи по мишљењу експерата.

Теодосић је у прошлој сезони изабран и за најкориснијег играча Евролиге, а заузео је мјесто и у најбољој петорци Свјетског првенства у Турској.

"Када се погледа списак номинованих постаје јасно зашто је ова награда толико битна. Бити проглашен за набољег играча Европе значи да те навијачи и струка сматрају једним од најбољих играча у историји кошарке”, рекао је предсједник ФИБА Европе Олафур Рафнсон.

"У посљедњих осам година гледао сам како је Милош освајао европско злато са селекцијама до 16, 18 и 20 година, и био други на ЕП 2009. године. Некада не могу да вјерујем да он има само 23 године, када сам чуо вијести инстинктивно сам се изненадио да је тек први пут освојио награду за играча године“, рекао је генерални секретар ФИБА Европе Нар Занолин.Оставите одговор